Home Προσωπα Διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

by bot

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου στη Ρωσία, αποτέλεσμα της προτροπής του Γιεβγένι Πριγκόζιν για ανταρσία στις τάξεις του στρατού, ο Ρώσος πρόεδρος προβαίνει σε διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό. Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του που απευθύνεται στους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ότι «έχουν εξαπατηθεί και συρθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια» από τον επικεφαλής τους, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πούτιν δηλώνει ότι διακυβεύεται το μέλλον της Ρωσίας, περιγράφοντας τις ενέργειες των στασιαστών ως “μαχαιριά στην πλάτη”. Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα τον αρχηγό της ομάδας Βάγκνερ,  ο Πούτιν λέει ότι οι υψηλές “φιλοδοξίες” ορισμένων οδήγησαν σε “εσχάτη προδοσία”. “Όσοι διχάζουν τη Ρωσία θα τιμωρηθούν” Και προσθέτει ότι ένα αντιτρομοκρατικό καθεστώς είναι πλέον σε ισχύ στην πρωτεύουσα Μόσχα και σε αρκετές άλλες περιοχές.

Ο Πούτιν τονίζει επίσης ότι έχουν δοθεί όλες οι “απαραίτητες εντολές” για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεσμευόμενος ότι θα υπερασπιστεί τη Ρωσία.

 

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024