Home Διεθνη Το Ροστόφ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρωσίας στο επίκεντρο της διαμάχης

Το Ροστόφ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρωσίας στο επίκεντρο της διαμάχης

by bot

Στις ακτές της μαγικής Αζοφικής, στον λεγόμενο Χρυσό Δακτύλιο της Ρωσίας, δεσπόζει η πανέμορφη πόλη του Ροστόφ, μία από τις αρχαιότερες της Ρωσίας.

Με τους τυπικούς ρώσικους τρούλους των εκκλησιών να πυργώνονται στον ορίζοντα, με μια μυθική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το γένος των Γιαροσλάβων, ένα σημαντικό λιμάνι και μια απέραντη επικράτεια θρύλων και πολιτισμού, το Ροστώφ του Ντον, με τον ποταμό να κυριαρχεί στο τοπίο, στέκει μυστηριακό και γεμάτο γοητεία.

Για σπα στον ρωσικό παράδεισο
Το Ροστώφ στον Ντον – για να ξεχωρίζει από το Ροστώφ στην Λίμνη Νέρο, μια αδελφική πόλη – είναι ένας ιαματικός παράδεισος. Από την στιγμή που έρχεται η άνοιξη, το Ροστώφ γίνεται ο υδάτινος παράδεισος της ευεξίας! Το ποτάμι δίνει τα εκπληκτικά μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να ανανεωθεί και τα θεραπευτήρια έχουν ένα νοσταλγικό χρώμα, που μοιάζει βγαλμένο από σελίδες του Τσέχωφ!

Ένας πολιτισμικός θησαυρός
Για τους λάτρεις της ρωσικής κουλτούρας το Ροστώφ είναι ένα σημαντικό προσκύνημα στον απέραντο πολιτισμό αυτής της μαγικής χώρας. Εδώ έζησε ο μεγάλος ρώσος συγγραφέας Πούσκιν, άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα είναι το καταπράσινο μεγάλο μονοπάτι με το όνομα του δημιουργού των ονείρων. Οι εκκλησίες του Ροστώβ, όπως ο καθεδρικός της Γεννήσεως της Παρθένου αποτελούν κιβωτούς της παραδοσιακής ρώσικης ναοδομίας και αγιογραφίας, με σπουδαία έργα τέχνης. Αλλά και το μπαλέτο και η μουσική έχουν την τιμητική τους, όπως άλλωστε σε όλη την Ρωσία. Ο ταξιδιώτης θα μπορέσει να απολαύσει κοντσέρτα και όπερα, με την γνωστή εμμονή των ρώσων δημιουργών στην τελειότητα, στο Rostov State Musical Theater, να θαυμάσει κλασικά αριστουργήματα ζωγραφικής στο Μουσείο καλών τεχνών, να περπατήσει στους εκπληκτικούς βοτανικούς κήπους, να απολαύσει παραστάσεις στο Θέατρο Γκόργκι. Πρόκειται για μια πόλη με απέραντη ιστορία, πραγματικό σεντούκι με θησαυρούς!

Παίζοντας παιχνίδια ρόλων
Στο Ροστώφ υπάρχει μια μεγάλη παράδοση σε πολύπλοκα παιχνίδια ρόλων και αποδράσεων τα οποία έχουν γίνει μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της πανέμορφης αυτής πόλης. Μπορεί κάποιος να συμμετάσχει σε οργανωμένα παιχνίδια που ξετυλίγονται σε όλη την πόλη, παιχνίδια που περιλαμβάνουν μυστικές αποστολές, κατασκοπεία, ρομαντικές και νοσταλγικές περιπέτειες βγαλμένες μέσα από τα βιβλία! Πρόκειται για ένα από τα όνειρα που μπορείτε να πραγματοποιήσετε: να πάρετε μυστικούς κώδικες, να στείλετε μηνύματα, να γνωρίσετε σημάδια, να περιπλανηθείτε μέσα στην πόλη μαζί με άλλους ταξιδιώτες, εκπληρώνοντας κάποια φανταστική αποστολή!

Βότκα και βατρούσκι
Το Ροστώφ θεωρείται ότι είναι η κιβωτός της ρωσικής γαστρονομίας. Τα βατρούσκι, οι εκπληκτικές πίτες με γλυκό μαλακό τυρί περιμένουν να σας φορτίσουν θετικά την ημέρα σας καθώς θα τα βρείτε ακόμα και σε πάγκους, να ψήνονται ολόφρεσκα! Η βότκα βέβαια είναι το απαραίτητο συνοδευτικό για τα εξαίρετα πιάτα με σολομό και χαβιάρι που θα δοκιμάσετε με θέα την Αζοφική η τον Ντον. Απολαύστε πράσινη ποικιλία χαβιαριού, ή κόκκινη. Είναι μια έκρηξη αισθήσεων!

You may also like

artpointview.gr @ 2024