Home Διεθνη Ουκρανία-Ρωσία πόλεμος: “Κάτι άσχημο μυρίζει με τη συμφωνία ανταρσίας της ομάδας Βάγκνερ. Ο Πριγκόζιν “θα μπορούσε να ηγηθεί επίθεσης στο Κίεβο από τη Λευκορωσία

Ουκρανία-Ρωσία πόλεμος: “Κάτι άσχημο μυρίζει με τη συμφωνία ανταρσίας της ομάδας Βάγκνερ. Ο Πριγκόζιν “θα μπορούσε να ηγηθεί επίθεσης στο Κίεβο από τη Λευκορωσία

by bot

Ουκρανία-Ρωσία πόλεμος: “Κάτι άσχημο μυρίζει με τη συμφωνία ανταρσίας της ομάδας Βάγκνερ.

Ο Πριγκόζιν “θα μπορούσε να ηγηθεί επίθεσης στο Κίεβο από τη Λευκορωσία

Ο Γιεβγένι Πριγκόζιν “αφαιρείται από τον έλεγχο” του Wagner Group και πρόκειται να μετακομίσει στη Λευκορωσία με αντάλλαγμα την απόρριψη των κατηγοριών ανταρσίας. Εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το ποιες νέες εξουσίες θα ασκεί πέρα από τα σύνορα. Αναλυτές διατείνονται ότι η εξέγερση έχει “υποβαθμίσει το ηθικό” στο μέτωπο και έχει αποδυναμώσει το καθεστώς Πούτιν.

Ο Πούτιν φαίνεται να στηρίζει τους αξιωματούχους άμυνας

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση και καταγράφηκαν πριν από την ανταρσία του Βάγκνερ, αλλά μόλις τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να δίνει τη στήριξή του σε κορυφαία στρατιωτικά στελέχη.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας και αισθάνεται σίγουρος για την υλοποίηση όλων των σχεδίων του που σχετίζονται με την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ξεκινά και τελειώνει με την επιχείρηση ως προτεραιότητά του.

Η “πορεία της δικαιοσύνης” του Πριγκόζιν είχε ως στόχο την απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας Sergei Shoigu, με τους δύο να έχουν εμπλακεί σε μακροχρόνια διαμάχη.

Νωρίτερα σήμερα, στρατιωτικοί αναλυτές είχαν αμφισβητήσει αν ο κ. Shoigu θα παραμείνει στη θέση του μετά τη συμφωνία που συνήφθη με την Wagner για τον τερματισμό της ανταρσίας.

You may also like

artpointview.gr @ 2024