Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατήρ Αντώνιος

 

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος.

Ο κληρικός, τον οποίο κατήγγειλαν ένας 15χρονος τρόφιμος σε δομές του ΜΚΟ και ένας 19χρονος πρώην τρόφιμος, παρέδωσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ η απολογία του και η όλη διαδικασία διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο κληρικός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, επιβάλλοντάς του απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, ενώ όρισαν και την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να άφησε υπόνοιες στην δικαστική λειτουργό ότι οι καταγγελίες που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και επιχείρησε να αντικρούσει το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί εναντίον του. Μετά την πολύωρη απολογία του κληρικού, η οποία ακολούθησε την κατάθεση πολυσέλιδου υπομνήματος με τις θέσεις του, στην δικαστική λειτουργό κατέθεσε και η σύζυγος του και επί χρόνια στην Διοίκηση του ΜΚΟ. Συνολικά ο πατέρας Αντώνιος έχει προτείνει να καταθέσουν προς υπεράσπιση του είκοσι μάρτυρες.