Home Τριτη Ματια Το Twitter απειλεί με νομικές ενέργειες την Meta για τη νέα εφαρμογή Threads

Το Twitter απειλεί με νομικές ενέργειες την Meta για τη νέα εφαρμογή Threads

by bot

Το Twitter απειλεί με νομικές ενέργειες την Meta για τη νέα εφαρμογή Threads

Το Twitter απείλησε με νομικές ενέργειες εναντίον της Meta για τη νέα εφαρμογή της που βασίζεται σε κείμενο και ονομάζεται Threads, η οποία έχει προσελκύσει δεκάδες εκατομμύρια χρήστες από τότε που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα ως αντίπαλος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Ιλον Μασκ.

Σε επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος που εκπροσωπεί το Twitter, κατηγόρησε τη Meta ότι χρησιμοποιεί παράνομα τα εμπορικά μυστικά του Twitter και άλλη πνευματική ιδιοκτησία, προσλαμβάνοντας πρώην υπαλλήλους του Twitter για τη δημιουργία μιας εφαρμογής “αντιγραφής”.

Η κίνηση αυτή αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ των γιγάντων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά το ντεμπούτο του Threads την Τετάρτη, στοχεύοντας σε όσους αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το Twitter εν μέσω των αντιδημοφιλών αλλαγών που έχει κάνει ο Μασκ στην πλατφόρμα από τότε που την αγόρασε πέρυσι έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Andy Stone, έγραψε την Πέμπτη στο Threads: “Κανείς από την ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter “.

Στην επιστολή, την οποία ανέφερε πρώτος την Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Semafor, ο Spiro δήλωσε ότι το Twitter “σκοπεύει να επιβάλει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του” και σημείωσε το δικαίωμα της εταιρείας να ζητήσει αστικά ένδικα μέσα ή δικαστική εντολή. Είπε ότι η επιστολή σηματοδοτεί “επίσημη ειδοποίηση” για τη Meta.

Σε απάντηση σε tweet σχετικά με το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών κατά της Meta, ο Mασκ έγραψε: “Ο ανταγωνισμός είναι μια χαρά, η εξαπάτηση δεν είναι”.

Mε πληροφορίες από το AP

You may also like

artpointview.gr @ 2024