Home Τριτη Ματια Το νέο Μινιόν στη ζωή των Αθηναίων

Το νέο Μινιόν στη ζωή των Αθηναίων

by bot

To νέο «Μινιόν» στην οδό Πατησίων στέκει υπέροχα χρωματισμένο και σύντομα θα λειτουργήσει προς όφελος των Αθηναίων, διαθέτοντας καταστήματα, γραφεία χωρους εστιάσης και ψυχαγωγίας και διαμερίσματα στην καρδιά της πόλης. Μετά από εικοσι πέντε χρόνια το Μινιόν επιστρέφει για να εντυπωσιάσει.

Τις εργασίες έχει αναλάβει η Dimand, με στόχο μια πρώτη εικόνα με τις ολοκληρωμένες εξωτερικές όψεις να αποκαλυφθεί στους Αθηναίους πολύ σύντομα, το προσεχές καλοκαίρι, και σε δεύτερη φάση, από το πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του 2024, να ακολουθήσει η σταδιακή του λειτουργία. Καταστήματα, γραφεία, κατοικίες με 40-42 διαμερίσματα και εστίαση θα αποτελέσουν τις νέες χρήσεις για το έργο, με αξία ανάπτυξης κατά την ολοκλήρωσή του πέριξ των 80 εκατ. ευρώ.

«Το σκεπτικό πίσω από την ιδέα είναι να γίνει το ακίνητο ένας νέος πυρήνας με πολλαπλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της κατοικίας, ώστε να δημιουργήσει ένα ακόμη νέο σημείο αναφοράς στην περιοχή, αφού το μεγάλο στοίχημα σε συνδυασμό και με τις λοιπές επενδύσεις που έχουν γίνει ή δρομολογούνται στα πέριξ της πλατείας είναι να δοθεί νέα ζωή γύρω από την Ομόνοια», δηλώνει ο αρχιτέκτονας Μίνως Διγενής για το κτίριο που έγινε σήμα κατατεθέν της Αθήνας και αγαπημένος προορισμός των κατοίκων και των επισκεπτών της τον περασμένο αιώνα, παίρνοντας το όνομά του από το πρώτο περίπτερο που ίδρυσε τη δεκαετία του ’30 με έναν συνέταιρό του ο Γιάννης Γεωργακάς.

Το κτίριο επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους.

Στο τέλος της επίσκεψής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το ιστορικό “Μινιόν” είναι ταυτισμένο με την ακμή αλλά και με την παρακμή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Χαίρομαι, πράγματι, που μέσα και από αυτή την σημαντική επένδυση πιστοποιείται το πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αναβίωση μιας περιοχής η οποία εδώ και πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στις τύχες της -προσωπικά το γνωρίζω καλά, διότι για αρκετό καιρό το πολιτικό μου γραφείο ήταν εδώ, στη γωνία Πατησίων και Χαλκοκονδύλη.«Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για τις επαγγελματικές μισθώσεις, ενώ εισπράττουμε μεγάλο ενδιαφέρον και για τις κατοικίες και, όπως φαίνεται, υπάρχει μεγάλο κοινό που πράγματι πιστεύει ότι μπορεί να γίνει η επανεκκίνηση της περιοχής ως οικιστικής και ζωντανής όλο το 24ωρο.

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024