Home Τριτη Ματια Οι ζωγραφιές θεωρήθηκαν πολύ φιλόξενες στο κέντρο του Κεντ για ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αιτούνται ασύλου

Οι ζωγραφιές θεωρήθηκαν πολύ φιλόξενες στο κέντρο του Κεντ για ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αιτούνται ασύλου

by bot

Οι ζωγραφιές θεωρήθηκαν πολύ φιλόξενες στο κέντρο του Κεντ για ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αιτούνται ασύλου

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ έχει ζωγραφίσει τοιχογραφίες κινουμένων σχεδίων στο κέντρο ασύλου για παιδιά

Guardian. Diane Taylor

Οι τοιχογραφίες με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, μεταξύ των οποίων ο Μίκυ Μάους και ο Μπαλού από το βιβλίο της ζούγκλας, ζωγραφισμένες στους τοίχους ενός κέντρου υποδοχής αιτούντων άσυλο για να καλωσορίζουν τα παιδιά, αφαιρέθηκαν με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης, Ρόμπερτ Τζένρικ.

Οι τοιχογραφίες βάφτηκαν επειδή θεώρησε ότι ήταν πολύ φιλόξενες και έστελναν λάθος μήνυμα.

Το προσωπικό του κέντρου υποδοχής για τις αφίξεις μικρών σκαφών στο Κεντ τρομοκρατήθηκε από τη διαταγή και αντιτάχθηκε στο να βαφτούν οι τοιχογραφίες.

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν στον Guardian τους ισχυρισμούς ότι το προσωπικό είχε αντιταχθεί στην εντολή του Τζένρικ. Η ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα i.

Η μονάδα υποδοχής του Κεντ (Kent intake unit – KIU) είναι κέντρο υποδοχής ασυνόδευτων παιδιών αιτούντων άσυλο. Ορισμένα από τα μοναχικά παιδιά που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μόλις εννέα ετών, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Τζένρικ έδωσε την εντολή να ζωγραφιστεί η τοιχογραφία τον Απρίλιο.

Ο σκιώδης υπουργός μετανάστευσης, Στίβεν Κίννοκ, δήλωσε στο i: “Η ιδέα ότι το βάψιμο των τοιχογραφιών και η κατάργηση της ψυχαγωγίας των ασυνόδευτων παιδιών στα κέντρα μετανάστευσης θα σταματήσει με κάποιο τρόπο τις βάρκες είναι εντελώς παράλογη.

“Αυτό είναι σημάδι μιας χαοτικής κυβέρνησης σε κρίση, της οποίας η αποτυχημένη προσέγγιση σημαίνει ότι το μόνο που της έχει απομείνει είναι τα σκληρά λόγια και οι σκληρές και ανάλγητες πολιτικές. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση των Εργατικών και το σχέδιο πέντε σημείων μας για να τερματίσουμε τις επικίνδυνες διελεύσεις, να νικήσουμε τις εγκληματικές συμμορίες λαθρεμπόρων και να τερματίσουμε τη χρήση των ξενοδοχείων με την εκκαθάριση των καθυστερούμενων αιτήσεων ασύλου”.

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν ότι υπάρχουν διάφορες εγκαταστάσεις στο KIU, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων αιθουσών για συνεντεύξεις από ό,τι στο προηγούμενο κέντρο υποδοχής παιδιών. Υπήρχε επίσης εξωτερικός χώρος, αίθουσες προσευχής, μεγαλύτερος χώρος υποδοχής και βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας για την ασφάλεια των παιδιών.

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024