ΒΒC – Ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής και πρωταγωνιστής του σκανδάλου παιδοφιλίας

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Βρετανίας οι αποκαλύψεις για τον Χιου Έντουαρντς, από τη σύζυγό του, Βίκι Φλιντ, ότι αυτός είναι ο παρουσιαστής του BBC, που κατηγορείται ότι έδωσε 35.000 λίρες σε έναν έφηβο με αντάλλαγμα άσεμνες φωτογραφίες.

Από τα βασικά πρόσωπα του βρετανικού δικτύου επί σειράν ετών ο Χιου Έντουαρντς έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς αντιμετώπιζε κρίσεις κατάθλιψης για πάνω από δύο δεκαετίες. Από την παρουσίαση των νυχτερινών ειδήσεων στο BBC μέχρι την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ο δημοσιογράφος στον οποίο στρέφονταν οι Βρετανοί όταν ξεσπούσαν κρίσεις. Τώρα, όμως, η Βρετανία βιώνει μια κρίση με αφορμή τον ίδιο, από τη στιγμή που η σύζυγός του τον κατονόμασε ως πρωταγωνιστή του ροζ σκανδάλου, στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, σχολιάζει ο Guardian.
Οι αναφορές από την περασμένη Παρασκευή των βρετανικών ΜΜΕ για έναν παρουσιαστή του BBC που φέρεται να αγόρασε άσεμνες φωτογραφίες νεαρού ατόμου πυροδότησαν μια φρενίτιδα εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ταυτότητά του.

Η σύζυγός του είπε ότι ο Έντουαρντς «έπασχε από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» – θέμα στο οποίο έχει συχνά αναφερθεί και ο ίδιος εδώ και πάνω από μια εικοσαετία. Η Βίκυ Φλιντ είπε ότι αποκάλυψε την ταυτότητά του «πρωτίστως λόγω ανησυχίας για την ψυχική του υγεία και για την προστασία των παιδιών μας».