Μια βόλτα στο γοητευτικό Αμάλφι

Γράφει η ‘Εφη Αγραφιώτη

Aμάλφι, στην επαρχία του Σαλέρνο, στον ομώνυμο κόλπο της Τυρρηνικής θάλασσας. Το παλαιό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί (1997) από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μουσείο Χαρτιού
‘Ενα πρώην εργαστήριο μετατράπηκε σε Μουσείο το 1969. Το μουσείο βρίσκεται στην Κοιλάδα των Μύλων και στεγάζει παλαιά μηχανήματα και εξοπλισμό, όλα έτοιμα να δουλέψουν μπροστά στον επισκέπτη, σε χώρο λειτουργικό και όπως θα τον χρησιμοποιούσαν στο χαρτοποιείο δυο αιώνες πριν, για να φτιάξουν χαρτί με τα χέρια.

Μεταξύ των πρώτων πόλεων όπου η ύπαρξη χαρτιού ανακαλύφθηκε τον δωδέκατο και τον δέκατο τρίτο αιώνα, αναφέρονται οι νυν ιταλικές πόλεις Αμάλφι, Πίζα, Γένοβα και Βενετία που είχαν αποθήκες στη Συρία και στις ακτές της Παλαιστίνης, δηλαδη εκεί που βρίσκονταν τα μεγάλα κέντρα παραγωγής χαρτιού.

Το Αμάλφι, ο παραδεισος της Ναπολιτάνικης Ριβιέρα, ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα, εδώ και 80 χρόνια είναι παγκόσμιο θέρετρο. Αξιοθέατα που είναι αρκετών αιώνων υποδέχονται τους τουρίστες όλο το χρόνο.Τα ξενοδοχεία είναι παλιά σπίτια, διατηρημένα.


Απολαύστε την ατμόσφαιρα της χαλαρής πολυτέλειας ανάμεσα σε αξιοθέατα αιώνων.

Η πόλη απλώνεται στην πλαγιά ενός γκρεμού, έτσι τα σπίτια συνδέονται μεταξύ τους με σκαλιστά σκαλοπάτια, και κήπους στις στέγες των σπιτιών. Αλλά το Αμάλφι δεν είναι μόνον βράχοι και σπίτια, είναι επίσης πολυάριθμοι βλαστοί σταφυλιού, εσπεριδοειδών, ελιάς.

Έτσι, η συνένωση νεκρής και ζωντανής φύσης, καθώς και η αρχιτεκτονική, του δίνουν μια μοναδική ενιαία αρμονία.Το λιμοντσέλο που έχει καλά κρυμμένα τα μυστικά του, πρωταγωνιστεί στις αγορές.Κρατάει μεγάλο ποσοστό πρωτοπορίας χαρη στο εμπόριο των υπέροχων μεγάλων λεμονιών

 

 

 

 

Οι δυο ώρες στη θάλασσα ξεκινώντας από τη Νάπολι είναι μια όαση, μια παραμυθένια είσοδος στην ομορφιά. Τα φέρρυ είναι πάντα γεμάτα.

Οι τουρίστες έρχονται για τα τοπικά προϊόντα και το χρώμα της ιστορίας. Η πόλη βγαίνει από μεσαιωνικές Ιστορίες! Η ομορφιά είναι απαράμιλλη.Τα παραδοσιακά ζωγραφισμένα κεραμικά αξίζουν να τα χαρεί το μάτι του επισκέπτη.

…..