ΚΕΑ: ‘Εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής τριών γυναικών εικαστικών στην γκαλερί Βουρκαριανή.                                                

Στην  ιστορική γκαλερί ΒΟΥΡΚΑΡΙΑΝΗ, στην Κέα, παρουσιάζεται μια ποικιλόμορφη έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο «Η ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ».

Οι τρεις γυναίκες εικαστικοί, Κάτια Βαρβάκη, Βαρβάρα Σπυρούλη και Αγάπη Φεσατίδου-Ψαρράκη, συνδιαλέγονται δημιουργώντας πρωτότυπες, δυναμικές, ονειρικές συνθέσεις. Αφορμή για την κοινή έκθεση τους στάθηκε η αγάπη τους για το νησί της Τζιάς.

Η Κάτια Βαρβάκη ζωγραφίζει ένα ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν  τα όνειρα και το ασυνείδητο.

Η Βαρβάρα Σπυρούλη δημιουργεί γλυπτά από σύρμα ‘ υφαίνοντας ‘ περίτεχνα, από μικρές ευαίσθητες κατασκευές μέχρι και πολύπλοκες εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιεί διάφορα μεγέθη σύρματος αλπακά. Χειρίζεται διάφορα εργαλεία και κολλήσεις και δημιουργεί σχήματα και μορφές στο χώρο.……

Η Αγάπη Φεσατίδου-Ψαρράκη δημιουργεί δυναμικές συνθέσεις μικτής τεχνικής. Στις συνθέσεις της κυριαρχεί το χρώμα και ένα ονειρικά παράδοξο σύμπαν, που εκφράζεται στον καμβά με υπαινικτικούς συμβολισμούς.

Η Τέχνη είναι αυτό το ακατανόητο που μας κατοικεί και μας δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούμε με τη δομή των ονείρων μας.

Ο καλλιτέχνης βγαίνει στα δειλινά της φαντασίας και ψαρεύει σε ανύποπτες θάλασσες, εικόνες που μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχαν…

 Εγκαίνια: Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 ώρα 21:00

Γκαλερί ΒΟΥΡΚΑΡΙΑΝΗ, Βουρκάρι Κέας

Διάρκεια έκθεσης: 29/7/23-6/8/23

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00-14:00 & 19:00-23:00

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ: 2288028453

email: vourkarianigal.edit@gmail.com

 Βουρκάρι, Κέα – Τζια