Φωτιά Μαγνησία: Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που μαίνονται στη Μαγνησία.

«Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα προκάλεσε εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών και την απομάκρυνση μαχητικών F-16», γράφει το Associated Press.

Το μέσο στην παρουσίαση του θέματος προσθέτει ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρόλο που καταγράφονταν συνεχείς εκρήξεις που δεν επέτρεπαν την προσέγγιση του σημείου από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Αναφέρει ακόμη την ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον Γιάννη Αρτοποιό και τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή, και επισημαίνει την ετοιμότητα να απομακρυνθούν πολίτες με πλωτά μέσα.

Το δίκτυο AlArabiya, σε άρθρο του με τίτλο «Ακούστηκε έκρηξη σε εγκατάσταση πυρομαχικών στην Κεντρική Ελλάδα», παρουσίασε την είδηση καθώς και τις εκκενώσεις που διατάχθηκαν κοντά στην πόλη του Βόλου.

Από πλευράς της, η DW, σε άρθρο της με τίτλο «Εκκενώσεις διατάχθηκαν μετά από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών», αναφέρει πως οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές κοντά στη Νέα Αγχίαλο, μετά τις εκρήξεις που προκάλεσε η πυρκαγιά στη Μαγνησία κοντά σε στρατιωτική βάση. Σημειώνει επίσης πως έσπασαν τζάμια ως απόρροια της έκρηξης, ωστόσο δεν υπήρξαν τραυματισμοί, λόγω των έγκαιρων εκκενώσεων.

Το πρακτορείο Anadolu, τέλος, στο άρθρο του με τίτλο «Οι δασικές πυρκαγιές προκαλούν μεγάλες εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην Ελλάδα», αναφέρει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί λόγω των έγκαιρων εκκενώσεων των παρακείμενων περιοχών, ενώ κάνει ειδική μνεία στον «πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς» που διατρέχουν έξι περιοχές: η Αττική, η Κεντρική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, το νότιο και το Βόρειο Αιγαίο, καθώς και η Κρήτη.