Ελεύθερες παραλίες: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις ξαπλώστρες στην Πάρο και κατάστημα στη Σέριφο

Τη διερεύνηση των δημοσιευμάτων που αφορούν την κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο καθώς επίσης και τη λειτουργία καταστήματος ενώ έχει σφραγιστεί στη Σέριφο διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με παραγγελία της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζητεί να ερευνήσει δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, που αφορούν την Πάρο στο θέμα των καταλήψεων τμημάτων του αιγιαλού και τη Σέριφο στο ζήτημα της λειτουργίας καταστήματος που λειτουργεί σε παραλία και έχει σφραγιστεί.

Στην Πάρο, οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται καθώς δεν υπάρχει ελεύθερη παραλία, δηλαδή παραλία που δεν έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από τον Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Κάτοικοι της Πάρου αντιδρούν στην καταπάτηση του ελεύθερου χώρου στις παραλίες διεκδικώντας το αναφέρετο δικαίωμά τους στην πρόσβαση σε αυτές και για τον σκοπό αυτό δημιούργησαν την πρωτοβουλία “Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες”.

Η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου Ολυμπία Λαμπροπούλου, αναφέρει: «Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της».

Ακόμη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, σφράγισε επιχείρηση beach bar, η οποία όπως ισχυρίζεται λειτουργεί παράνομα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου σχετικά με την Σέριφο αναφέρει: «Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Πορεία σε δύο παραλίες της Πάρου ενάντια στις ξαπλώστρες
Δύο πορείες σε παραλίες που έχουν καταπατηθεί από ξαπλώστρες, στο Μαρτσέλο της Παροικιάς και την Σάντα Μαρία στην Πάρο πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η συλλογικότητα “Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες” που διεκδικεί ελεύθερες παραλίες για όλους.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις καταγράφηκαν σε φωτογραφίες και βίντεο, όπου αποτυπώνεται επίσης η μεγάλη έκταση την οποία καλύπτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες καταστημάτων.

Το κάλεσμα σε συμμετοχή στη διαμαρτυρία για την παραλία Μαρτσέλο, ανέφερε: «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν».

News 24/7