Home Κοινωνια Οι άρρωστες γάτες στην Κύπρο αρχίζουν θεραπεία για περιτονίτιδα με το φάρμακο COVID

Οι άρρωστες γάτες στην Κύπρο αρχίζουν θεραπεία για περιτονίτιδα με το φάρμακο COVID

by bot

Οι άρρωστες γάτες στην Κύπρο αρχίζουν θεραπεία με το φάρμακο COVID

Περίπου 500 κουτιά με δισκία αντι-COVID δόθηκαν σε κτηνιάτρους στην Κύπρο για να βοηθήσουν στη θεραπεία γατών που έχουν προσβληθεί από λοιμώδη περιτονίτιδα αιλουροειδών, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Στις γάτες στην Κύπρο χορηγείται το ανθρώπινο φάρμακο COVID-19 σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση μιας αιλουροειδούς μετάλλαξης του ιού που έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ζώων στο νησί.

Οι γάτες άρχισαν να λαμβάνουν το φάρμακο την Τρίτη, που συμπτωματικά ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας.

Mιλώντας στον Guardian, ο Χριστόδουλος Πίπης, διευθυντής κτηνιατρικών υπηρεσιών της κυβέρνησης, δήλωσε: “Έχουμε κάνει απογραφή 500 κουτιών με φάρμακα.

“Αυτή είναι η πρώτη παρτίδα από τις 2.000 συσκευασίες που θα διατεθούν. Το καθένα περιέχει 40 κάψουλες, οπότε μιλάμε για συνολικά 80.000 χάπια”.

Η λοιμώδης περιτονίτιδα των αιλουροειδών (FIP), η οποία δεν μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, εξαπλώνεται μεταξύ των γατών του νησιού από τον Ιανουάριο.

Δεν σχετίζεται με το COVID-19, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα φάρμακο που ονομάζεται Lagevrio, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κοροναϊού στον άνθρωπο.

You may also like

artpointview.gr @ 2024