Σκηνικό αποκάλυψης από τις πυρκαγιές στη Χαβάη: Στάχτη ιστορική πόλη, 36 νεκροί, δεκάδες τραυματίες


Σκηνές απόλυτης καταστροφής σε μια ειδυλλιακή, ιστορική πόλη της Χαβάης κατέγραψε ο φακός μετά τη μαζική πυρκαγιά που αποτέφρωσε τα πάντα στο διάβα της στο τουριστικό θέρετρο.

Tριάντα έξι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων στη νήσο Μάουι της Χαβάης από την πυρκαγιά που αποτέφρωσε την πόλη Λαχέινα, όπου ντόπιοι και τουρίστες πήδηξαν στον ωκεανό για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, σπίτια και καταστήματα έγιναν στάχτη, ενώ κατέρρευσε το τηλεφωνικό δίκτυο.

 

Κάπου 4.000 τουρίστες φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί στο Μάουι μέσα στην απόγνωσή τους να φύγουν προτού επεκταθούν κι άλλο οι φωτιές, ενώ τρεις πυρκαγιές μαίνονται και στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης.

«Ζήσαμε τη χειρότερη καταστροφή που έχω δει ποτέ. Όλη η Λαχάινα έχει αποτεφρωθεί. Είναι σαν μια αποκάλυψη», είπε ο Μέισον Τζάρβι, κάτοικος της πόλης, που έχει απομακρυνθεί

Η πολιτεία άνοιξε πέντε καταφύγια εκκένωσης και τουλάχιστον 4.000 τουρίστες εξακολουθούσαν να προσπαθούν να φύγουν από το δυτικό Μάουι, δήλωσε ο Εντ Σνιφέν του υπουργείου Μεταφορών της Χαβάης.