Κατέρρευσε η βρετανική αλυσίδα Wilko, «στον αέρα» 12.000 εργαζόμενοι

Την απόφαση της να μπει σε διαδικασία πτώχευσης ανακοίνωσε σήμερα η Wilko.

Προηγουμένως είχε απευθυνθεί στην PricewaterhouseCoopers σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση, ωστόσο οι πιθανοί αγοραστές απέσυραν το ενδιαφέρον τους τις τελευταίες μέρες.

Κάναμε τα πάντα, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν μας έχει απομείνει άλλη επιλογή, δήλωσε ο Mark Jackson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Διευκρίνισε ωστόσο πως τα καταστήματά της θα παραμείνουν ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Wilko γίνεται ο τελευταίος λιανοπωλητής στη Βρετανία που χτυπήθηκε από την πανδημία και την επακόλουθη κρίση κόστους ζωής στη χώρα. Η επιχείρηση μόδας και οικιακών ειδών Cath Kidston, η εταιρεία πώλησης επίπλων μέσω διαδικτύου Made.com, οι αλυσίδες μόδας Joules και η M&Co μπήκαν σε πτώχευση τον περασμένο χρόνο.

Η αλυσίδα είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πτώχευσης στις 3 Αυγούστου λόγω αυξανόμενων πιέσεων για ρευστότητα.

Το σωματείο GMB κατηγόρησε τη διοίκηση για πιθανή απώλεια των 12.000 θέσεων εργασίας. «Τα πολλά απαραίτητα μετρητά αφαιρέθηκαν από την επιχείρηση από την οικογένεια Wilkinson, ακόμη και όταν δυσκολευόταν», είπε η Nadine Houghton, υπεύθυνη της GMB.