Home Κοινωνια Πόσο αποδιοργανωμένη είναι τελικά η ΕΛ.ΑΣ και ποιες οι πιθανότητες αναδιάρθωσής της;

Πόσο αποδιοργανωμένη είναι τελικά η ΕΛ.ΑΣ και ποιες οι πιθανότητες αναδιάρθωσής της;

by bot

Πόσο αποδιοργανωμένη είναι τελικά η ΕΛ.ΑΣ και ποιες οι πιθανότητες αναδιάρθωσής της;

H ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση των ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν διατηρείται στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος, ενώ αύριο ξεκινούν οι απολογίες των 105 συλληφθέντων στα επεισόδια στο γήπεδο της ΑΕΚ, που τους έχουν ασκηθεί διώξεις για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Όσα διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα δείχνουν ότι η διάβρωση από κυκλώματα και η αποδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ έχει φτάσει σε ακραία σημεία και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή.

Ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι «αυτή η κρίση δεν πρέπει να πάει χαμένη», ότι είναι η ώρα να γίνει ρήξη με το κατεστημένο του κομματισμού και πρακτικές τύπου Greek Mafia, να αλλάξει η κορυφή της πυραμίδας και να μπει βαθιά το νυστέρι στην ΕΛ.ΑΣ. Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ανάλογες σκέψεις -που μέχρι σήμερα αποσύρονταν μόλις ξεπερνιόταν η κάθε φορά κρίση.

Η Καθημερινή κυκλοφόρησε με τίτλο “Η ΕΛ.ΑΣ έβλεπε τους χούλιγκαν να περνούν,” – ρεπορτάζ Γιάννης Σουλιώτης –  καυτηριάζοντας την αβελτηρία σύσσωμης της αστυνομικής ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα. Απολύτως λογικό, καθώς όλοι οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν και δεν έπραξαν τα δέοντα για να αποφευχθεί ο θάνατος του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο Γιάννης Οικονόμου έχει μείνει στις επάλξεις του υπουργείου να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται το σοβαρό αυτό ζήτημα που αφορά όλους μας. Ο πρωθυπουργός, αν και ο καθένας θα περίμενε το αντίθετο, απέφυγε να μπει στο κάδρο και άφησε τον Γιάννη Οικονόμου να δώσει τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη.

Το γεγονός της εν μέρει αποστασιοποίησης του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Το ερώτημα είναι, παρά την αγωνία κυβερνητικών παραγόντων που βλέπουν να αμαυρώνεται η εικόνα της κυβέρνησης με σειρά από δυσάρεστα συμβάντα,  κατά πόσον υπάρχει ικανός χρόνος μπροστά προκειμένου ο πρωθυπουργός με τους κατάλληλους χειρισμούς να συμβάλει στην πλήρη αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ αποτρέποντας στο μέλλον περιστατικά σαν αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Την Παρασκευή στην Ελευσίνα η κηδεία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας: «Σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του 28χρονου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσουρή και μέχρι την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση, στα όρια του Δήμου μας.

You may also like

artpointview.gr @ 2024