Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψουν οι θυρωροί στις πολυκατοικίες; Φαίνεται ότι ανοίγει ξανά ο δρόμος

Η εικόνα του θυρωρού, που έχει υπό την εποπτεία του τα πάντα και καλημερίζει όσους μένουν στην πολυκατοικία, είναι γνώριμη στους περισσότερους μέσα από τις ελληνικές ταινίες.

Κι όμως, το επάγγελμα του θυρωρού επιστρέφει και έχει μεγάλη ζήτηση.

Ο Γιώργος Βαμβακάς, πρόεδρος της ομοσπονδίας θυρωρών, μίλησε στο Mega για το επάγγελμα του θυρωρού και μάλιστα αποκάλυψε ότι στο παρελθόν το επάγγελμα του θυρωρού ήταν «κλειστό».

«Αν κάποιος ήθελε να γίνει θυρωρός αγόραζε το επάγγελμα, γιατί ήταν ”κλειστό”. Η τιμή της αγοράς ήταν διπλάσια τιμή από τα διαμερίσματα, όπως είναι οι άδειες για τα ταξί σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θυρωρός.

Πόσοι εγγεγραμμένοι θυρωροί υπάρχουν σήμερα; Η ομοσπονδία έχει συνολικά 1.500 μέλη σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των θυρωρών είναι μεγαλύτερος, περίπου 4.000.

Στο ερώτημα γιατί είναι αναγκαίοι οι θυρωροί, απαντά ότι τα κτίρια που έχουν τη δυνατότητα να έχουν θυρωρούς και προσωπικό καθαριότητας δημιουργούν υπεραξία κι έχουν άλλη θέση στην αγορά ακινήτων. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θυρωρών, οι ασφαλιστικές εταιρείες, όταν τα κτίρια έχουν θυρωρούς, μειώνουν τα ασφάλιστρα περίπου κατά 20%.

Ποια είναι τα καθήκοντα των θυρωρών
Οι θυρωροί είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του κτιρίου που εργάζονται και δίνουν προσοχή και στο κομμάτι της ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επάγγελμα του θυρωρού έχουν ενταχθεί πολύ νέοι σε ηλικία άνθρωποι. Γι’ αυτόν το λόγο, όπως αναφέρει, έχουν δημιουργηθεί λίστες αναμονής για μία θέση θυρωρού.

Πηγή: iefimerida.gr