Eστιατόριο της Αργεντινής υποχρεώνεται να καταργήσει από το μενού πιάτα με θέματα το Ολοκαύτωμα και την Αννα Φρανκ 

Το ταχυφαγείο Honky Donky στη Ραφαέλα της Αργεντινής απέσυρε το “μπιφτέκι Ana Frank” και τις “πατάτες Χίτλερ” μετά τις αντιδράσεις της τοπικής εβραϊκής κοινότητας.

Η Comunidad Judía de Rafaela καταδίκασε το εστιατόριο για τα πιάτα, εκδίδοντας ανακοίνωση στη σελίδα της στο Facebook, στην οποία τονίζει την “απέχθεια και την αγανάκτηση” της οργάνωσης.

Ένα αργεντίνικο εστιατόριο γρήγορου φαγητού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις επειδή έδωσε ονομασίες σε πιάτα του μενού του που παρέπεμπαν στον Χίτλερ, στο Ολοκαύτωμα και στην Αννα Φρανκ .Ειδικότερα εβραϊκές οργανώσεις αισθάνθηκαν βαθιά προσβεβλημένες και απείλησαν με μηνύσεις τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου.

Σύμφωνα με τη New York Post, τα πιάτα περιλάμβαναν “Adolf fries”, τηγανητές πατάτες περιχυμένες με μπέικον και τσένταρ, και ένα “Ana Frank burger”, το οποίο περιλάμβανε  μοσχαρίσιο κιμά με μαρούλι, ντομάτα, πίκλες και μαγιονέζα και τιμή 11 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής των Κάτω Χωρών το 1942, η Εβραία έφηβη Άννα Φρανκ, ως γνωστόν, κρύφτηκε από τους Ναζί. Έγραψε για τη φρικτή εμπειρία της στο ημερολόγιό της, το οποίο αργότερα έγινε κλασικό έργο της πολεμικής λογοτεχνίας. Δύο χρόνια αργότερα, την ανακάλυψαν και το 1945 πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν.

Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει πολλά επιπλέον είδη που φέρουν τα ονόματα αμφιλεγόμενων ιστορικών προσωπικοτήτων εκτός από τα προαναφερθέντα.

Στο μενού υπάρχουν πιάτα με το όνομα του πολέμαρχου Τζένγκις Χαν, του Μπενίτο Μουσολίνι και του Μάο Τσετούνγκ.