Home Προσωπα Μeteo: Πάνω από 400.000 στρέμματα κάηκαν σε 3 ημέρες στην Ελλάδα

Μeteo: Πάνω από 400.000 στρέμματα κάηκαν σε 3 ημέρες στην Ελλάδα

by bot

Μeteo: Πάνω από 400.000 στρέμματα κάηκαν σε 3 ημέρες στην Ελλάδα
Δυσμενείς έως και το βράδυ στις 21:00, αναμένεται να παραμείνουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Meteo, στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με μέσες εντάσεις στα 5 – 6 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 60 km/h.
Από την ανάλυση των πιο πρόσφατα διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας Μeteo/ΕΑΑ, προκύπτει ότι προβλέπεται μικρή βελτίωση μέσα στη νύχτα και εκ νέου επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες (03:00) της Τετάρτης.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων φαίνεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που θα δυσχεραίνει τον έλεγχο της φωτιάς κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Το Meteo παραθέτει επίσης έναν χάρτη από τις καταστροφικές φωτιές που καίνε στη χώρα και όπως προκύπτει από την προκαταρκτική ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι ο εξής:

380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο
30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη
12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία
8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο
5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά
Οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, σημειώνει το meteo, που επικρατούν στη χώρα μας από το Σάββατο 19.08.2023 έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δριμύτητα και την έκταση των παραπάνω δασικών πυρκαγιών.

You may also like

artpointview.gr @ 2024