Home Κοινωνια Starbucks και Μαρινόπουλος

Starbucks και Μαρινόπουλος

by bot

Starbucks και Μαρινόπουλος

‘’Λευκός καπνός φαίνεται να βγαίνει στην υπόθεση των Starbucks που αναπτύσσει η Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ.

Πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν και επισήμως, αναφέρουν ότι κλείνει η συμφωνία με τις τράπεζες και «λευκό ιππότη» την ECM Partners του Σάββα Λιασή.

Σημειώνεται ότι με βάση τον τελευταίο ισολογισμό (2021) η καθαρή θέση της εταιρείας παρέμενε αρνητική κατά 35,5 εκατ. ευρώ με βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις κατά 37,7 εκατ. ευρώ πάνω από το σύνολο των στοιχείων του κυκλοφορούντος ενεργητικού.

Η οικογένεια Μαρινόπουλου (Παναγιώτης και Στέφανος) βρέθηκε σε εντατικές διαπραγματεύσεις τον τελευταίο χρόνο τόσο με την πολυεθνική όσο και με τις δανείστριες τράπεζες με στόχο πολυετή ανανέωση της σύμβασης για την εκμετάλλευση του σήματος αλλά ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων ήταν η ECM Partners.

Πρόκειται για τον βασικό μέτοχο της φαρμακοβιομηχανίας FAMAR, που ανήκε παλαιότερα στην οικογένεια Μαρινόπουλου, η οποία είχε εμπλακεί στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ως στρατηγικός επενδυτής, στο πλαίσιο της μεταβίβασης του ενεργητικού και της διαχείρισης των δανείων της Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ και της συνδεδεμένης Marinopoulos Coffee Co. Cyprus Ltd που αναπτύσσει το δίκτυο στην Κύπρο.’’

You may also like

artpointview.gr @ 2024