Ο ιδιοκτήτης της Pegasus Airlines Ali Sabancı και η σύζυγός του τραυματίστηκαν σοβαρά σε ατύχημα με σκάφος στη Λέρο

Ο κ. Sabancı, 54 ετών, πρόεδρος της εταιρείας στην οποία ανήκει ο τουρκικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Pegasus Airlines, μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου παραμένει στην εντατική. Η σύζυγός του Vuslat, 52 ετών, έχει υποστεί πολλά κατάγματα και αρχικά νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Bodrum, αλλά αναμένεται να μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με τον σύζυγό της.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης. Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι το ζευγάρι έκανε διακοπές στην Ελλάδα και βρισκόταν σε σκάφος μαζί με άλλα τέσσερα άτομα όταν αυτό προσέκρουσε σε βράχια κοντά στη Λέρο στο νότιο Αιγαίο.

Μια δήλωση της ελληνικής ακτοφυλακής επιβεβαίωσε ότι έξι άτομα επέβαιναν στο ταχύπλοο όταν συνετρίβη – τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι, ένας Νοτιοαφρικανός και ένας Βρετανός υπήκοος.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Λέρου και οι τέσσερις από αυτούς πήραν εξιτήριο το ίδιο βράδυ. Ένα ιδιωτικό σκάφος του ΕΚΑΒ μετέφερε έναν Τούρκο και μια γυναίκα στην Τουρκία, ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να προσδιορίσει κανέναν από τους ασθενείς. Έχει ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ali Sabancı είναι μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας. Ίδρυσε τον δικό του όμιλο, την Esas Holding, το 2000 μαζί με τον εκλιπόντα πατέρα του, Şevket Sabancı, και την αδελφή του Emine Sabancı. Ο όμιλος εξαγόρασε την Pegasus Airlines το 2005, μετατρέποντάς την στη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας.