Villa Veneziano: Η βίλα στο Περιγιάλι που κτίστηκε για την Χριστίνα Ωνάση

Η πάμπλουτη κληρονόμος ακολούθησε τον αγαπημένο της στη Μόσχα, όπου και παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 1978. Τυπικά ο γάμος τους διήρκεσε μέχρι το 1980, στην ουσία όμως το ζευγάρι έζησε μαζί περίπου οκτώ μήνες, καθώς η Χριστίνα Ωνάση μετά τον πρώτο χειμώνα στη Ρωσία συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ζήσει εκεί. Οι άνθρωποι που τη γνώριζαν έχουν πει ότι ο Καούζοφ ίσως να ήταν ο μόνος άντρας που αγάπησε πραγματικά και, απ’ ό,τι φαίνεται, τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Μετά τον χωρισμό τους ο Ρώσος αξιωματούχος αγόρασε οικόπεδο στο Περιγιάλι της Λευκάδας και έχτισε μια υπερπολυτελή βίλα μόνο και μόνο για να βλέπει τον Σκορπιό, όπως λένε οι ντόπιοι. Μετά τον θάνατο της πρώην συζύγου του πούλησε το ακίνητο, που χρησιμοποιείται σήμερα ως τουριστικό κατάλυμα.

Η βίλα βρίσκεται στο Περιγιάλι, 15 λεπτά νότια της πρωτεύουσας της Λευκάδας και 3 λεπτά μακριά από το δημοφιλές χωριό και τη μαρίνα του Νυδριού. Στην πραγματικότητα,, όμως, το συγκεκριμένο κτίριο συνδέεται με το πεπρωμένο της μοιραίας αλλά και θρυλικής οικογένειας Ωνάση, αφού η Villa Veneziano χτίστηκε το 2009 από τον ρωσικής καταγωγής ναυλωτή πλοίων Σεργκέι Καούζοφ προς τιμήν της συζύγου του, Χριστίνας Ωνάση.

Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός λόφου περιβάλλεται από έναν ευρύχωρο κήπο 2.000 τ.μ. που προσφέρει πανοραμική θέα στο απέραντο Ιόνιο, το Μεγανήσι και τον θρυλικό Σκορπιό, που αποτελούσε ιδιοκτησία της οικογένειας Ωνάση και φιλοξενούσε μεγάλη έπαυλη.

Εδώ να πούμε ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο τρίτος γάμος της Χριστίνας Ωνάση, μιας γυναίκας με ταραχώδη προσωπική ζωή, η οποία σημαδεύτηκε από τα δράματα της οικογένειας από την οποία προέρχεται.

Ολόκληρο το άρθρο και επιπλέον φωτ. εδώ