Home Life & Art Women & Power: A Manifesto

Women & Power: A Manifesto

by bot

Women & Power: A Manifesto

by Professor Mary Beard (Author)

Η πιο γνωστή κλασσικίστρια της Βρετανίας Mary Beard, είναι επίσης μια αφοσιωμένη και δυναμική φεμινίστρια. Με ειρωνικό πνεύμα, επανεξετάζει την ατζέντα των φύλων και δείχνει πώς η ιστορία αντιμετώπισε τις ισχυρές γυναίκες. Τα παραδείγματά της εκτείνονται από τον κλασικό κόσμο μέχρι τη σύγχρονη εποχή, από τη Μέδουσα και την Αθηνά μέχρι την Τερέζα Μέι και τη Χίλαρι Κλίντον.

Η Beard διερευνά το πολιτισμικό υπόβαθρο του μισογυνισμού, εξετάζοντας τη δημόσια φωνή των γυναικών, τις πολιτισμικές μας παραδοχές για τη σχέση των γυναικών με την εξουσία και το πώς οι ισχυρές γυναίκες αντιστέκονται στο να πακεταριστούν σε ένα ανδρικό πρότυπο.

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του #metoo, η Beard εξετάζει πώς οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου και πώς αυτό διασταυρώνεται με θέματα βιασμού και συναίνεσης, καθώς και με τις ιστορίες που οι άνδρες λένε στον εαυτό τους για να υποστηρίξουν τις πράξεις τους. Με το σήμα κατατεθέν του Beard, χρησιμοποιώντας παραδείγματα αρχαία και σύγχρονα, ο Beard υποστηρίζει: “Είναι καιρός για αλλαγή – και μάλιστα τώρα!”.

Από τον συγγραφέα του διεθνούς μπεστ σέλερ SPQR: Μια ιστορία της αρχαίας Ρώμης.

You may also like

artpointview.gr @ 2024