Home Κοινωνια Blue Horizon: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τον πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη

Blue Horizon: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τον πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη

by bot

Blue Horizon: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τον πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη

Την προφυλάκιση του πλοιάρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιo στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Ο Αντώνης Καρυώτης, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Τι υποστήριξε ο ύπαρχος

Ο ύπαρχος ο οποίος εμφανίζεται στο επιμαχο βίντεο να σπρώχνει τον άτυχο Αντώνη, αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη αλλά αρνείται να αποδεχθεί το νομικό χαρακτηρισμό “ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Όπως, υποστήριξε στην απολογία του, ο Αντώνης «πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ηθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν «γύρισα προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Το απολογητικό υπόμνημα του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πλοίου, κατηγορούμενος για το κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, εμφανίστηκε συγκλονισμένος και συντετριμμένος ενώπιον της ανακρίτριας.

Στο απολογητικό υπόμνημά του ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ από τις 20.30 βρισκόταν στην γέφυρα του πλοίου το οποίο θα αναχωρούσε κανονικά στις 21.00, αλλά άργησε περίπου 10 λεπτά λόγω της φόρτωσης οχημάτων. Στις 21.13, ενημερώθηκε, όπως λέει από τους αξιωματικούς πρύμνης ότι το πλοίο είχε αποδεθεί και όταν ο ύπαρχος, ο οποίος βρισκόταν στον καταπέλτη τον διαβεβαίωσε ότι όλα είναι καλά, έδωσε εντολή να σηκώσουν τον καταπέλτη.

You may also like

artpointview.gr @ 2024