Home Επικαιροτητα Την πρόθεση της ΕΕ να διατεθούν δύο δισ. ως βοήθεια προς την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν

Την πρόθεση της ΕΕ να διατεθούν δύο δισ. ως βοήθεια προς την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν

by bot

Την πρόθεση της ΕΕ να διατεθούν δύο δισ. ως βοήθεια προς την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ελληνα πρωθυπουργό ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Στρασβούργο. 

Στις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Στρασβούργο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα μπορέσει να λάβει βοήθεια ύψους 2,2 δισ. ευρώ από την ΕΕ.

«Ποτέ δεν είχαμε δει τόσες μεγάλες καταστροφές. Οι εικόνες από την Καρδίτσα είναι πολύ λυπηρές. Θρηνούμε για τις ζωές που έχουν χαθεί. Η Ευρώπη είναι δίπλα στην Ελλάδα και στους Ελληνες», είπε στην αρχή της τοποθέτησής της η πρόεδρος της Κομισιόν, η οποία τόνισε ότι «απαιτείται γρήγορη και άμεση βοήθεια» στη χώρα μας και ότι «θα κινητοποιηθούν όλοι οι δυνατοί πόροι προς αυτήν την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για άμεση παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και τόνισε «ξέρω ότι μπορώ να στηρίζομαι στην προσωπική σας στήριξη και στην στήριξη της ΕΕ».

Τα βασικά σημεία των ομιλιών Φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

-Η Ευρώπη είναι δίπλα στην Ελλάδα. Είμαστε μία ένωση αλληλεγγύης. Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα. Πολλές επενδύσεις είναι απαραίτητες και παράλληλα χρειάζεται άμεση βοήθεια προκειμένου να βοηθήσουμε τους πληγέντες. Θα είμαστε άμεσοι, γρήγορα και θα κινητοποιηθούμε γρήγορα.

-Θα χρησιμοποιήσουμε χρήματα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί την προηγούμενη περίοδο

-Ευρωπαϊκό ταμείο υποστήριξης. Αμέσως ένα μέρος μπορεί να πάει στους Έλληνες
-Κοινή αγροτική πολιτική.

-Εχουμε δύο ταμεία από το προηγούμενο πρόγραμμα και το νέο πρόγραμμα για την αγροτική πολιτική.

Θα αποκατασταθούν δάση και αγροτικές καταστροφές

-2,2 δισ θα μπορέσει να πάρει η Ελλάδα.

-Αλλα 400 εκατ. Ευρώ του χρόνου

-Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει και πόρους από το πρόγραμμα για τη Νέα Γενιά
θα συνεργαστούμε στενά

-Θα γίνει task force για να βοηθήσουμε πολύ γρήγορα την Ελλάδα.

You may also like

artpointview.gr @ 2024