Home Κοινωνια Μπορντό: Η Ελληνίδα πήγε σε δύο νοσοκομεία με αλλαντίαση και οι γιατροί διέγνωσαν λαρυγγίτιδα!

Μπορντό: Η Ελληνίδα πήγε σε δύο νοσοκομεία με αλλαντίαση και οι γιατροί διέγνωσαν λαρυγγίτιδα!

by bot

Η Ελληνίδα η οποία έχασε τη ζωή της μετά την επίσκεψή της με την παρέα της σε μπαρ του Μπορντό πήγε σε δύο νοσοκομεία με συμπτώματα αλλαντίασης και οι γιατροί διέγνωσαν λαρυγγίτιδα!

Ένας νεκρός και 8 άνθρωποι στο νοσοκομείο, από τους 12 που προσβλήθηκαν από αλλαντίαση, είναι ο τραγικός απολογισμός της μόλυνσης που υπέστησαν πελάτες γνωστού wine bar στο Μπορντό της Γαλλίας.

Όπως έγινε γνωστό από χθες, το βράδυ της περασμένης Τρίτης κατέληξε μια 32χρονη γυναίκα από την Ελλάδα η οποία ζούσε στο Παρίσι. Βρέθηκε στο εστιατόριο μαζί με την οικογένειά της και ένιωσε αδιαθεσία όταν επέστρεψε στη γαλλική πρωτεύουσα. Πήγε στο νοσοκομείο, ωστόσο η οικογένειά της καταγγέλλει ότι οι γιατροί δεν κατάφεραν να διαγνώσουν αλλαντίαση, και συνεπώς δεν της έδωσαν το αντίδοτο, με τραγικό αποτέλεσμα για την ίδια. Αργή αντίδραση των γιατρών καταγγέλλουν και οι συγγενείς ενός Αμερικανού -επίσης πελάτη του wine bar- που νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ στο Μπορντό.

Η τροφιμογενής αλλαντίαση είναι μια σπάνια ασθένεια που οφείλεται στην κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με τοξίνη αλλαντίασης και μπορεί να προκαλέσει παράλυση, δυσκολία στην αναπνοή και μερικές φορές θάνατο. Τα σπιτικά τρόφιμα που έχουν κονσερβοποιηθεί, συντηρηθεί ή ζυμωθεί με ακατάλληλο τρόπο είναι συνήθως οι πηγές τέτοιων δηλητηριάσεων.

Τουλάχιστον 12 άτομα που έφαγαν τις σαρδέλες στο wine bar του Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου έχουν νοσηλευτεί, σύμφωνα με αξιωματούχο της ARS. Ορισμένοι πήραν εξιτήριο, αλλά οι περισσότεροι παραμένουν στην εντατική ή σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλοι παρουσίασαν συμπτώματα τυπικά της αλλαντίασης, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν έντονο κοιλιακό άλγος, εμετό, διάρροια, θολή όραση, ξηροστομία, δυσκολία στην κατάποση ή στην ομιλία και νευρολογικά προβλήματα.

Μεταξύ των ατόμων που αρρώστησαν ήταν τουρίστες από τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Γερμανία και την Ισπανία.

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024