Ομάδα διασωστών από τη Μάλτα εντόπισε την Παρασκευή «εκατοντάδες» πτώματα σε παραλία στην Ντέρνα της Λιβύης, που επλήγη από τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Μάλτας.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από μια τετραμελή ομάδα, η οποία βρήκε αρχικά επτά πτώματα, ανάμεσα στα οποία αυτά τριών παιδιών, σε μία σπηλιά δίπλα στη θάλασσα.

Τα πτώματα πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν στη θάλασσα από την πλημμύρα, που προκλήθηκε όταν σφοδρές βροχοπτώσεις από την κακοκαιρία Daniel προκάλεσαν την κατάρρευση δύο φραγμάτων, με αποτέλεσμα τα νερά να σαρώσουν το ένα τέταρτο της παραλιακής πόλης.

Ο Μπεζίνα είπε στα μέσα ενημέρωσης της Μάλτας πως μια μικρή ομάδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας έφθασε στη σπηλιά, που η μισή ήταν καλυμμένη από το νερό, και βρήκε μέσα σε αυτήν τα πτώματα

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για να βρεθούν επιζώντες

Καθώς συνέχιζαν την έρευνα, έφθασαν λιβυκές λέμβοι που αναζητούσαν επίσης θύματα και επιζώντες. Στη συνέχεια, έφθασαν σ’ ένα μικρό κόλπο που ήταν γεμάτος συντρίμμια και «εκατοντάδες» πτώματα, όπως δήλωσε.

Στο πλευρό της Λιβύης η Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, δίπλα στους πληγέντες από τις πλημμύρες που «έπνιξαν» τη Λιβύη στέκεται έμπρακτα η Ελλάδα.

Το πρωί της Κυριακής (16/9) αναμένεται να αναχωρήσει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό το Τομπρούκ ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, που θα μεταφέρει δύο τόνους τρόφιμα και έναν τόνο φάρμακα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει συγκεντρωθεί από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και θα δοθεί απ’ ευθείας στους πλημμυροπαθείς της χώρας της βόρειας Αφρικής.

Σημειώνεται ότι, εκτός από την ανθρωπιστική βοήθεια, θα σταλεί και υγειονομικό κλιμάκιο αποτελούμενο από στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές για τη συνδρομή των τραυματιών και των ασθενών.