Home Τριτη Ματια Οι ΗΠΑ σε περιδίνηση

Οι ΗΠΑ σε περιδίνηση

by bot
Οι ΗΠΑ σε περιδίνηση

Κάποτε στις ΗΠΑ η απαγγελία κατηγορίας σε εν ενεργεία Πρόεδρο ήταν αδιανόητη.

Ο Νίξον που κατηγορήθηκε για την συγκάλυψη του Γουοτεργκέιτ παραιτήθηκε όταν η αρμόδια επιτροπή της Βουλής εισηγήθηκε στην ολομέλεια του σώματος την παραπομπή του σε δίκη.

Σήμερα οι Ρεπουμπλικάνοι ξεκινούν την διαδικασία παραπομπής του Μπάιντεν, όχι γιατί προέκυψαν νέα στοιχεία για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιού του στην Ουκρανία, αλλά  ως απάντηση στην ομοβροντία δικαστικών διώξεων που ασκούνται κατά του Τραμπ.

Την ίδια στιγμή δυο σημαντικοί κλάδοι, οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του θεάματος στο Χόλυγουντ και οι εργαζόμενοι στις αυτοκινητοβιομηχανίες στο Ντιτρόιτ, απεργούν.

Από ότι φαίνεται η προεκλογική εκστρατεία του 2024 θα αναλωθεί στην παραβατικότητα την διαφθορά και την διαπλοκή των Μπάιντεν και Τραμπ.

Είναι φανερό ότι για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο δύο νομιμότητες συγκρούονται μεταξύ τους σε μια βαθιά διχασμένη χώρα.

Τα δύο κόμματα αδυνατούν να προτείνουν ένα καινούργιο όραμα για την αμερικανική κοινωνία, τραυματισμένη από την βίαιη αποβιομηχάνιση, που να δώσει μια νέα συνοχή.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μια περίοδό αναδίπλωσης μέχρι τις εκλογές του 2024, και στην χειρότερη σε μια εσωστρέφεια αορίστου χρόνου.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια διπλή ταυτόχρονη πρόκληση: την  ανάδυση ενός νέου πολυκεντρικού κόσμου και εντός συνόρων μια κρίση κοινωνικής, πολιτικής και εθνικής συνοχής.

KREPORT.GR

You may also like

artpointview.gr @ 2024