ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Στη Λαμπεντούζα η Μελόνι με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στη Λαμπεντούζα βρέθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν το Μεταναστευτικό και να προβούν σε δηλώσεις ως προς πώς η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει τα κύματα μεταναστών που κατακλύζουν το νησί της Ιταλίας – πύλη εισόδου προς την Ευρώπη.

Σε σύντομη συνομιλία τους με ομάδα κατοίκων, κοντά στο αεροδρόμιο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποσυμφόρηση του νησιού από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων που αφίχθησαν τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Παράλληλα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να στηθεί καταυλισμός στο νησί, ούτε για τους μετανάστες, αλλά ούτε και για τους καραμπινιέρους και τους αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος της φον ντερ Λάιεν, Έρικ Μάμερ, επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι το ταξίδι πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Μελόνι, η οποία έκανε λόγο για «έκτακτα μέτρα» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ζητώντας εκ νέου ναυτικό αποκλεισμό της Βόρειας Αφρικής και λέγοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή «μοντέλου» για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ωθούν τη μετανάστευση.

«Προφανώς, η Ιταλία και η Ευρώπη δεν μπορούν να καλωσορίσουν αυτή τη μαζική εισροή ανθρώπων, ειδικά όταν αυτές οι μεταναστευτικές ροές διαχειρίζονται από αδίστακτους διακινητές», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ