ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η προσέλευση των μελών του κόμματος και μεγάλος ο αριθμός νέων εγγραφών

Ψήφισαν 147.000 άνθρωποι, στις 40.000 τα νέα μέλη

Ως αργά το απόγευμα της Κυριακής ο αριθμός των ατόμων που προσήλθαν στις κάλπες φαίνεται να ξεπερνά τις εκατόν δέκα χιλιάδες, αριθμός πολύ πιο υψηλός από τις αρχικές προβλέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμάται δε ότι τα νέα μέλη προσήλθαν έχοντας ενδεχομένως εντυπωσιαστεί από την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος προέβη σε μια εντυπωσιακή μιντιακή καμπάνια, αλλά και εξαιτίας της απογοήτευσης ενός τμήματος των κεντροαριστερών ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ψηφίσει στα 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα περίπου 30.000 εκλογείς εκ των οποίων το 20% ήταν νέα μέλη, δηλαδή ψηφοφόροι που δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και γράφτηκαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούσαν για μεγάλη συμμετοχή που ξεπερνούσε τις προβλέψεις τους, καθώς “κρατούσαν μικρό καλάθι”, υπολογίζοντας πολύ χαμηλότερα τη συμμετοχή σε σχέση με εκείνη του 2022 όταν επιβεβαιώθηκε τότε με την ψήφο 152.000 ατόμων (εκ των οποίων 103.000 νέα μέλη) η προεδρία του Αλέξη Τσίπρα που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Με βάση τη ροή της ψηφοφορίας, στελέχη της Κουμουνδούρου υπολογίζουν ότι στις κάλπες της 7ης Σεπτεμβρίου του 2023 για την ανάδειξη προέδρου μεταξύ των «5» (Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας, Ευκλείδης Τσακαλώτος), ο αριθμός των ατόμων που θα ψηφίσουν θα είναι εξαψήφιος, γεγονός που επιβεβαιώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.