O Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να διορθώσει το λάθος του για το ψευδοκράτος 
Το σοβαρό λάθος στο οποίο περιέπεσε χθες σε δήλωση του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με το Κυπριακό, αποκαλώντας κρατίδιο το ψευδοκράτος, αποκάλυψε τη δυσκολία που προς το παρόν έχει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο. Ο ίδιος όμως παρέμεινε απτόητος και έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι είναι αρχή του να παραδέχεται τα λάθη του. Εναντίον του στράφηκε η ανθυποψήφιά του ‘§Εφη Αχτσιόγλου η οποία ζήτησε να ανακαλέσει.

Ακολουθεί η δήλωση Κασσελάκη μετά το λεκτικό ατόπημα χθες σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω, στην οποία παραδέχεται το λάθος του, δηλώνει ότι μαθαίνει γρήγορα και ψέγει τον έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε στο Κυπριακό, “όπως όφειλε” κατά την αντιπολίτευση. Παράλληλα, δεδομένου ότι είναι τηλεοπτικά πανταχού παρών άδραξε την ευκαιρία να τοποθετηθεί σε πολλά ακόμη φλέγοντα ζητήματα για τα οποία έχει δεχτεί πυρά.

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.
Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.
Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.
Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.
Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.
Τα Κατεχόμενα – η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.
Ας μην ανησυχεί κανείς.
Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.
Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.
Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.
Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

«Όταν κάνω λάθος το παραδέχομαι»

Νωρίς το πρωί εξάλλου, απάντησε για το ίδιο θέμα στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

«Όπως έχω πει, ότι κάνω το κάνω για το καλό του τόπου, από την καρδιά μου το κάνω. Όταν κάνω κάποιο λάθος το παραδέχομαι. Τα συμφραζόμενα ήταν ξεκάθαρα. Το διόρθωσα επί τόπου», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κασσελάκης απάντησε «δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Έχω ξεκάθαρες θέσεις στο site μου», ενώ σχετικά με την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Παρά το μεγάλο ποσοστό, με το οποίο με τίμησαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ συνεχίζω και βγαίνω στον κόσμο. Αυτός είναι ο ρόλος του πολιτικού να είναι μέσα στον πολίτη. Το μήνυμα μου είναι πως ό,τι κάνω πριν το ίδιο θα κάνω και μετά. Εύχομαι όλοι στο κόμμα να συστρατευτούμε, γιατί έχουμε απέναντί μας μία κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική».

Ερωτηθείς αν – σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος – θα αξιοποιήσει και στελέχη που δεν τον στήριξαν, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Όλοι έχουν κάτι καλό να προσφέρουν».

Σχολίασε δε πως οι πληγέντες της Θεσσαλίας ακόμα δεν έχουν πάρει την κρατική αρωγή που δικαιούνται.

Αχτσιόγλου: Σοβαρότατο λάθος – Να ανακαλέσει

Το λάθος Κασσελάκη για το ψευδοκράτος, δεν άφησε ασχολίαστο η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία τις πρώτες πρωινές ώρες σε δήλωσή της, σημείωσε πως «αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής»,  ζητώντας από τον συνυποψήφιό της, να ανακαλέσει.

Πιο αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό.

Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων).

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».