«Ψηφιακά εργόχειρα»/ Φλωρεντία Οικονομίδου Art Project Space – Τεχνοχώρος

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει στο Art Project Space την ατομική έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου με τίτλο «Ψηφιακά εργόχειρα». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00, ενώ η διάρκεια της θα είναι έως τις 21 Οκτωβρίου 2023.

Η επίκουρος καθηγήτρια Ιστορικός Τέχνης Ειρήνη Λεοντακιανάκου που προλογίζει την έκθεση αναφέρει σχετικά: «Τα «Ψηφιακά εργόχειρα», που πήραν μορφή κατά την περίοδο των πολέμων και της πανδημίας σχολιάζουν το σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, συγκροτώντας μια ιδιαίτερη προσωπική εικαστική αφήγηση, όπου εμπλέκονται και στοιχεία από το υποσυνείδητο και το φανταστικό. Το ύφος τους προσιδιάζει σε μια σουρεαλιστική οπτική με έντονο ανατρεπτικό χιούμορ παραμένοντας ανοικτά σε πολλαπλές ερμηνείες. Θυμίζουν ενίοτε «ψηφιακά εργόχειρα» σχεδιασμένα στις λεπτομέρειές τους, ξανά και ξανά στον υπολογιστή, καταλήγοντας σε εντυπωσιακές συνθέσεις και στη συνέχεια σε εξαιρετικά εικαστικά τυπώματα. Ένα παζλ από μικρές ιστορίες αποκαλύπτεται όσο περισσότερο κοιτάζεις πολλά από αυτά. Όπως αναφέρει η ίδια η Φλωρεντία, τα έργα της μεταμορφώνονται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, σαν να παίρνουν σιγά-σιγά τη δική τους ζωή.»

Ξεφυλλίστε εδώ τον κατάλογο της έκθεσης!

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Φλωρεντία Οικονομίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι στο εργαστήριο Zavaro, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο Νίκου Κεσσανλή και Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Θανάση Εξαρχόπουλου. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Σύρου και διδάσκει Σχέδιο – Χρώμα – Έντυπη Τέχνη. Τα έργα της – ένας συνδυασμός σχεδίου και ψηφιακής τέχνης- έχουν εκτεθεί σε ατομικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις και βρίσκονται σε πολλά μουσεία στον κόσμο.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο 11:00 – 14:00, Κυριακή Δευτέρα κλειστά

Art Project Space, Φαλήρου 66, Αθήνα, έναντι ΕΜΣΤ | metro FIX | Τηλ. 2117504180
Υπόγειος χώρος στάθμευσης Metro Fix στα 200 μέτρα.