Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Διευθυντής ο Θεοκλής Ζαούτης στο παράρτημα της Ελλάδας

Την τοποθέτηση στην ηγεσία του Columbia Global Center στην Αθήνα, ως πρύτανη τον καθηγητή του ΕΚΠΑ,Θεοκλή Ζαούτη ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Columbia.
Ως επικεφαλής στο Columbia Global Center με έδρα την Αθήνα, ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης θα σχεδιάσει και θα διευθύνει σειρά πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο ακαδημαϊκού έργου και ερευνητικής δραστηριότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωση του Columbia University τονίζεται ότι «μέσω του Athens Global Center, η κοινότητα του Πανεπιστημίου Columbia θα επιδιώξει συμπράξεις στο ακαδημαϊκό, επιστημονικό, κοινωνικό, οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας, με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ανεξάρτητους φορείς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και με την Κοινωνία των Πολιτών και τα ΜΜΕ», κάνοντας σαφές ότι ζητούμενο για το Global Center είναι η συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια και όχι η ίδρυση ξένου πανεπιστημίου στη χώρα μας.

 

Ποιoς είναι ο Θεοκλής Ζαούτης
«Ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει να ηγηθεί στο νεοσύστατο Columbia University Global Center στην Αθήνα, με στόχο αυτό να στελεχωθεί και να αναπτύξει δράσεις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των οποίων το Columbia University θα συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή, την επιχειρηματική, την επιστημονική κοινότητα, καθώς και στο πεδίο του Πολιτισμού. Ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης υπηρέτησε μέχρι πρόσφατα ως Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενώ παράλληλα είναι πρωτοβάθμιος Καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, πρώην καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και ανακηρύχθηκε πρόσφατα επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας στο Columbia Mailman School of Public Health.

Ως επικεφαλής στο Columbia Global Center με έδρα την Αθήνα, ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης θα σχεδιάσει και θα διευθύνει σειρά πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο ακαδημαϊκού έργου και ερευνητικής δραστηριότητας», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που παρουσιάζει ρεπορτάζ του huffingtonpost.gr.