Home Επικαιροτητα Ξεπερνούν τους χίλιους οι νεκροί από τον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς. Ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι.

Ξεπερνούν τους χίλιους οι νεκροί από τον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς. Ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι.

by bot

Ο Νετανιάχου κήρυξε επισήμως τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς και ήδη ο ισραηλινός στρατός προβαίνει σε χερσαίες επιχειρήσεις, επιδιώκοντας την πλήρη αυτή τη φορά εξόντωση των τρομοκρατικών πυρήνων της Χαμάς που προ διημέρου εξαπέλυσε αιφνιδιαστική και πρωτοφανή στα χρονικά επίθεση ρουκετών εναντίον ισραηλινού εδάφους.

Η Χαμάς κρατά «πάνω από 100» αιχμαλώτους, ανέφερε χθες Κυριακή η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης. «Πολίτες και στρατιώτες βρίσκονται στα χέρια του εχθρού, είμαστε σε καιρό πολέμου», είπε ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού Χερτσί Χαλεβί.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προετοίμασε τους ομοεθνείς του για έναν «μακρύ και δύσκολο πόλεμο», δεσμευόμενος ότι η Χαμάς θα πληρώσει «ένα χωρίς προηγούμενο τίμημα». Στόλο συνολικά 90 αεροσκαφών στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε ετοιμότητα το λιμάνι της Σούδας για το πυρηνοκίνητο «Gerald Ford», το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ 

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν της πρώτες ώρες της 9ης Οκτωβρίου οι πρώτοι 81 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ.

 Στην Αθήνα, σε τρεις προσαγωγές προέβη η Αστυνομία, όταν ομάδα περίπου 20 Παλαιστινίων, ξεδίπλωσε την παλαιστινιακή σημαία στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος και ένας εξ αυτών πόζαρε με όπλο.

Στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα υπό τον έλεγχο της Χαμάς από το 2007, τουλάχιστον 413 Παλαιστίνιοι –ανάμεσά τους 78 παιδιά και 41 γυναίκες– σκοτώθηκαν και άλλοι 2.300 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο περιοχών που καλύπτονται από έρημο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, να διασώσει ισραηλινούς ομήρους ή αιχμαλώτους και να απομακρύνει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ως σήμερα Δευτέρα το πρωί.

 

 

You may also like

artpointview.gr @ 2024