Αυστρία: Ο εφιάλτης επιστρέφει. Βανδαλισμοί σε εβραϊκούς τάφους στην πρωτεύουσα

Μετά τη στοχοποίηση κατοικιών εβραίων στο Παρίσι και όχι μόνο, σειρά πήραν τώρα τα νεκροταφεία. Βανδαλισμοί καταγράφηκαν σε νεκροταφείο της αυστριακής πρωτεύουσας που αφορούσαν εβραικούς τάφους, εντείνοντας την αίσθηση του φόβου που πλανάται πάνω από την Ευρώπη.

Όπως μεταδίδουν αυστριακά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Πολιτιστικής Κοινότητας (ΙΚG), Όσκαρ Ντόιτς κατήγγειλε στο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ ότι άγνωστοι έβαλαν τη νύχτα φωτιά στον προθάλαμο της αίθουσας τελετών στην τέταρτη πύλη του νεκροταφείου της Βιέννης, εκεί που βρίσκεται το εβραϊκό τμήμα του, ενώ «στους εξωτερικούς τοίχους ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς με σπρέι».

Σοκ στο Παρίσι: Στοχοθετούν Εβραίους, άγνωστοι σημάδεψαν σπίτια και καταστήματα με αστέρια του Δαβίδ
Έντονη ανησυχία για στοχοθέτηση των Εβραίων στη Γαλλία εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πυροδότησε το θέαμα δεκάδων αστεριών του Δαβίδ, που ζωγράφισαν άγνωστοι με στένσιλ σε κτίρια σε νότιο προάστιο του Παρισιού στη διάρκεια της νύχτας.

Aνάλογα περιστατικά είχαν καταγραφεί πρόσφατα και στο Βερολίνο ξυπνώντας ανατριχιαστικές μνήμες του παρελθόντος, αλλά και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε προάστια του Παρισιού, όπως το Ομπερβιλιέ, το Φοντενέ ω Ροζ και το Βάνβ, ενώ στη γειτονική κωμόπολη Σεντ Ουέν, τα αστέρια του Δαβίδ συνοδεύονταν και από συνθήματα όπως «Η Παλαιστίνη θα αντέξει».