Μία εξήγηση για το ‘Άσε Τον Κόσμο Πίσω’ των Barack και Michelle Obama στο Netflix

Η ταινία με την υπογραφή του πρώην προεδρικού ζεύγους στην παραγωγή κάνει θραύση στην πλατφόρμα streamingΠαρακολούθησες στο Netflix την ταινία Άσε Τον Κόσμο Πίσω, του Barack Obama και της Michelle Obama, και έχεις απορίες αναφορικά με το τέλος; Τελείωσε δηλαδή η ταινία και το πρώτο πράγμα που είπες ήταν “τι φάση;”. Αν ναι, τότε εμείς είμαστε εδώ για εσένα. 

Η ταινία λοιπόν αυτή, που φέρει την υπογραφή του πρώην προεδρικού ζεύγους στην παραγωγή και που κάνει θραύση στην πλατφόρμα streaming, φαίνεται πως αφήνει τους τηλεθεατές με πολλά ερωτηματικά και με ένα τέλος κάπως ξαφνικό και απότομο. Αν λοιπόν έχεις δει την ταινία και θες να μάθεις τι γίνεται στο τέλος, διάβασε παρακάτω.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Rumaan Alam, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια Sanford, η οποία αποφασίζει να περάσει ένα σαββατοκύριακο στο Λονγκ Άιλαντ και σε ένα πολυτελές σπίτι, μαζί με τα δύο της παιδιά. Και όλα, δείχνουν να είναι πραγματικά τέλεια μέχρι τη στιγμή που δύο άγνωστοι, ο George και η Ruth Scott, χτυπούν την πόρτα τους και λένε ότι το μέρος στο οποίο ζει η οικογένεια είναι ιδιοκτησία τους ενημερώνοντας τους για μία μυστηριώδη κυβερνοεπίθεση. Καθώς λοιπόν ο κόσμος γύρω τους γίνεται απρόβλεπτος, οι δύο οικογένειες αναγκάζονται να βασιστούν η μια στην άλλη για να επιβιώσουν.

Και ενώ οι δύο οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με μια επερχόμενη καταστροφή, που γίνεται συνεχώς όλο και πιο τρομακτική, η Rose εξαφανίζεται. Έτσι η Amanda και η Ruth πηγαίνουν στο δάσος για να την βρουν, όμως δεν τα καταφέρνουν. Οι βομβαρδισμοί που ακούγονται δε βοηθάνε, όπως άλλωστε ούτε και τα κοπάδια των ελαφιών. Όσο για τη Rose, αυτή μπορεί να ακούσει τη μητέρα της να τη φωνάζει αλλά επιλέγει αντί να πάρει τον δρόμο της επιστροφής, να μπει σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μέσα στο δάσος. Ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που μοιάζει ανέγγιχτο αφού στην πραγματικότητα, είναι ένα αληθινό καταφύγιο. Συγκεκριμένα, είναι το καταφύγιο της οικογένειας Thornes. Και τι κάνει τότε η Rose; Αυτό που προσπαθεί να κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας Άσε Τον Κόσμο Πίσω. Να δει το φινάλε της σειράς Friends

Και αυτό κάνει. Πλησιάζει τη συλλογή DVD, το βρίσκει τυχαία, το τοποθετεί στη συσκευή αναπαραγωγής και πατάει το play. Μόλις ξεκινά το θεματικό τραγούδι της σειράς, το πρόσωπο της Rose φωτίζεται κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ύστερα; Τίποτα απολύτως. Πέφτει μαύρο, η ταινία έφτασε στο τέλος της. 

Βγάζεις άκρη; Ναι, ούτε εμείς που λατρεύουμε “Τα Φιλαράκια” και που όντως, θεωρούμε ότι τίποτα, ούτε η καταστροφή του κόσμου πρόκειται ποτέ να μας σταματήσει από το να τα βλέπουμε ξανά και ξανά. Δυστυχώς ούτε ο Barack Obama βοήθησε καθόλου την κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ως παραγωγός της ταινίας, είχε λόγο σε σχέση με το σενάριο. Για την ακρίβεια, ο σεναριογράφος της ταινίας, Sam Esmail, άκουσε όλες τις συμβουλές του πρώην προέδρου ούτως ώστε να κάνει την ταινία λίγο πιο ρεαλιστική. Άλλωστε, ο Obama πίστευε ότι το σενάριο ήταν αρκετά κοντά στο πώς θα εξελισσόταν μια κρίση στον πραγματικό κόσμο.

Είχε πολλές σημειώσεις σχετικά με τους χαρακτήρες και την ενσυναίσθηση που θα είχαμε γι’ αυτούς. Πρέπει να πω ότι είναι μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου και δεν έδινε μόνο σημειώσεις για πράγματα που ήταν από το παρελθόν του. Έδινε σημειώσεις ως θαυμαστής του βιβλίου και ήθελε να δει μια πραγματικά καλή ταινία, ήταν όλα όσα είπε ο Esmail.

Αν κρίνουμε πάντως από όλα όσα γράφονται στο διαδίκτυο για την ταινία, στόχος της είναι η τροφή για σκέψη σχετικά με τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκειά της και όχι να δώσει ένα τέλος που εξηγεί την προέλευση του μπλακ άουτ. Μήπως να την ξαναδούμε δηλαδή;

Γεωργία Πρέζα

ΠΗΓΗ