Ελλάδα: Αυτός είναι ο δρόμος που επιπλέει πάνω στο νερό -Πού βρίσκεται (video)

Πραγματικά αξέχαστη μένει στους ταξιδιώτες η εμπειρία διέλευσης πάνω από τη στενή λωρίδα γης στον Αμβρακικό Κόλπο.

H Κορωνησία Άρτας είναι ένα ψαροχώρι μόλις 167 κατοίκων στην «καρδιά» του Αμβρακικού κόλπου. Πρόκειται για ένα κομμάτι στεριάς που επιπλέει πάνω σε γκριζωπά νερά και απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας.

Αυτό που καθιστά το νησί ξεχωριστό δεν είναι άλλο από τη στενή λωρίδα ασφαλτοστρωμένης γης μήκους 6,5 χλμ. η οποία ενώνει την Κορωνησία με την Ήπειρο και χωρίζει τις λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιό.

Η διέλευση από αυτό τον απόκοσμο δρόμο εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες, κάνοντάς τους να αισθάνονται ότι κινούνται πάνω στη θάλασσα. Την εμπειρία απογειώνει η «συνάντηση» με πολυάριθμα λιλιπούτεια νησάκια που, όπως λέγεται, παλαιότερα ήταν ενωμένα και από ψηλά φαίνονται μοιάζουν με γλώσσες άμμου -τώρα πια βυθισμένες.

Στην Κορωνησία Άρτας έζησε ο Όσιος Ονούφριος, ενώ στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου. Τα ζεστά, ρηχά νερά είναι το ιδανικό μέρος για αναπαραγωγή πάρα πολλών ειδών της θαλάσσιας πανίδας.

Η Κορωνησία Άρτας, τέλος, είναι γνωστή για τη γιορτή της σαρδέλας που διοργανώνεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, προσελκύοντας «ψαγμένους» επισκέπτες που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διακοπών, απαλλαγμένους από πολύβουα μαγαζιά και ξενύχτια.