Πώς θα ήταν διάσημα δυστοπικά μυθιστορήματα αν περιέγραφαν τον κόσμο του 2023. 

Fahrenheit 305
Ο Guy Montag, μέλος του σχολικού συμβουλίου του Μαϊάμι-Ντέιντ, υποστηριζόμενος από τον Ron DeSantis, είναι υπεύθυνος για τη συλλογή βιβλίων που θεωρούνται πολύ επικίνδυνα για να διαβαστούν από τους κατοίκους της Φλόριντα, όπως το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, η Καμπίνα του θείου Τομ και οτιδήποτε έχει γραφτεί από Λατινοαμερικάνο συγγραφέα. Αρχίζει να αμφισβητεί τον ρόλο του όταν μια τυχαία συνάντηση με τον κατεξοχήν διανοούμενο του Μαϊάμι, έναν λογοτέχνη γνωστό μόνο με το παρατσούκλι του,  Pitbull, ανοίγει την κοσμοθεωρία του “παγκοσμίως”.

2023
Όλη η παραπληροφόρηση και η διγλωσσία του 1984, αλλά ο εξελιγμένος, πανταχού παρών τεχνολογικός μηχανισμός παρακολούθησης, αντί να χρησιμοποιείται για να σας αστυνομεύει, χρησιμοποιείται κυρίως για να σας πουλάει τσιχλόφουσκες Cheech and Chong CBD.

Ο δρόμος (εκκένωσης)

Ένας πατέρας και ένας γιος περιπλανώνται σε αναζήτηση καταφυγίου μετά την καταστροφική πυρκαγιά που καταστρέφει το σπίτι τους στη Χαβάη/Καναδά/Ελλάδα/Ισπανία/Ιταλία/Χιλή/Καζακστάν.

Brave Current World
Σε αυτή την τρομακτική δυστοπία, η κοινωνία έχει σχεδιαστεί προσεκτικά σε ένα άκαμπτο, βασισμένο στη γενετική σύστημα κάστας μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως “redlining”. Οι πολίτες διατηρούνται υπό έλεγχο όχι μέσω της βάναυσης αυταρχικής διακυβέρνησης, αλλά μέσω της συνεχούς κατανάλωσης καταπραϋντικών, ευτυχίας που προκαλούν ηρεμιστικά, όπως βίντεο με επανένωση σκύλων και εκπομπές Real Housewives.

Contagion (2023)
Παρόμοια με το Contagion (2011), με τη διαφορά ότι οι θεωρητικοί συνωμοσίας που διακινούν ψεύτικες θεραπείες δεν συλλαμβάνονται ποτέ. Επίσης, παρά την ταχεία ανάπτυξη μεθόδων πρόληψης της νόσου με χαμηλό κόστος, μέχρι το τρίτο έτος, όλοι συλλογικά έχουν αποφασίσει ότι είναι πολύ ενοχλητικές, οπότε ο ιός συνεχίζει να σκοτώνει και να αχρηστεύει εκατομμύρια ανθρώπους για το προβλέψιμο μέλλον.

Ο Εξολοθρευτής (εργασίας)
Αντί να εξαλείψει την ανθρωπότητα με προηγμένα όπλα και σούπερ στρατιώτες που ταξιδεύουν στο χρόνο, η τεχνητή νοημοσύνη συνειδητοποιεί ότι είναι πολύ πιο σκόπιμο να κλέψει τις δουλειές όλων και να αφήσει την κοινωνική αναταραχή που προκύπτει να εξελιχθεί τελικά σε παγκόσμιο εμφύλιο πόλεμο.

Η Έκθεση Μειοψηφίας
Το Tesla του πρώην αρχηγού της αστυνομίας Τζον Άντερτον απενεργοποιείται αυθόρμητα την ώρα που οδηγεί, όχι επειδή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει εξ αποστάσεως το αυτοκίνητό του (αν και πιθανότατα το κάνει), αλλά επειδή το Tesla του αποφάσισε να κάνει μια ενημέρωση λογισμικού στη μέση ενός χαλαρωτικού ταξιδιού μετά τη συνταξιοδότησή του κατά μήκος του Pacific Coast Highway.

Idiocracy (2023)
Η ίδια πλοκή με το Idiocracy (2006), μόνο που αντί να χρειαστούν πεντακόσια χρόνια για να μετατραπούν οι ΗΠΑ σε μια αντιδιανοητική κοινωνία που καθοδηγείται από την ψευδοεπιστήμη και το θέαμα, χρειάζονται μόνο δέκα.

Τα παιδιά των ανθρώπων
Το παγκόσμιο ποσοστό γεννήσεων καταρρέει όχι λόγω της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αλλά επειδή κανείς στη Γη δεν έχει πια την πολυτέλεια να κάνει παιδί.

Η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης

Το γεγονός ότι ακόμη και οι πιο κολασμένοι κόσμοι που απεικονίζονται σε όλη τη μυθοπλασία ωχριούν μπροστά στη βιαιότητα και τη φρίκη της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ζούμε ήδη σε μια δυστοπία.