Home Υγεια Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων προσέφερε ως Χριστουγεννιάτικο δώρο στις υπαλλήλους της ελληνική εταιρεία

Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων προσέφερε ως Χριστουγεννιάτικο δώρο στις υπαλλήλους της ελληνική εταιρεία

Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων προσέφερε ως Χριστουγεννιάτικο δώρο στις υπαλλήλους της ελληνική εταιρεία

Ακολουθώντας το παράδειγμα των γιγάντων της παγκόσμιας τεχνολογίας, όπως η Apple, η Google, η Facebook που έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτή την πρακτική,η ελληνική εταιρια  επέλεξε αυτό το πρωτότυπο δώρο ως μια συμβολική κίνηση, με στόχο να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες εταιρίες και να ξεκινήσει η ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από ένα θέμα για το οποίο υπάρχει άγνοια.

Το ΔΣ της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΚΡΗΤΗΣ, αποφάσισε να προσφέρει στο εξής δωρεάν την κατάψυξη των ωαρίων τους σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στις εταιρείες, επιτρέποντας τους να καθυστερήσουν την τεκνοποίηση μέχρι να αισθανθούν έτοιμες ή μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες της ζωής τους, σε ένα εύλογο, βέβαια, διάστημα.

Η υπογονιμότητα των ζευγαριών αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα σήμερα που επηρεάζει σχεδόν 1 στα 6 ζευγάρια. Εξαιρώντας τις παθολογίες που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά και τα δυο φύλα, τα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι το αναπαραγωγικό δυναμικό της γυναίκας πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό και συντομότερα σε σχέση με εκείνο του άνδρα, από παράγοντες που αφορούν στην φυσιολογική εξέλιξη, όπως αυτός της ηλικίας.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η γονιμότητα των ζευγαριών, και ιδιαιτέρως της γυναίκας, είναι αυξημένη στις ηλικίες κάτω των 30 ετών, και καταγράφει μια σημαντικά φθίνουσα πορεία στις ηλικίες μετά την ηλικία των 35.

Σε ειδική εκδήλωση στην οποία παρέστη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε: «από τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας είχα την τύχη να καταλάβω καλά , πόσο η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνητής γονιμοποίησης. Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι μια σπουδαία ιατρική πράξη και σε εποχές με τόσο έντονο δημογραφικό πρόβλημα είναι και εθνικά αναγκαία. Αυτή η πρωτοβουλία μου αρέσει πολύ, ως Υπουργού Εργασίας. Είναι ένα ωραίο δώρο για τις εργαζόμενες.”

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι “πρόκειται για ένα δώρο που αφορά στις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να μην θέλουν αυτή τη στιγμή να τεκνοποιήσουν, και επειδή το νεαρό της ηλικίας τους, τους δίνει τη δυνατότητα να ξαναβρούν αυτή την ευκαιρία με ασφάλεια αργότερα, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη προσφορά από πλευράς της επιχείρησης.”

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και γγ της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Πάντος, τόνισε: “Προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλες τις εργαζόμενες μας να καταψύξουν δωρεάν τα ωάριά τους, προκειμένου να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους αλλά και να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες ώστε να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο στις υπαλλήλους τους στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ευχόμαστε και ελπίζουμε στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας τέτοιες πρακτικές να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση προκειμένου, αφενός να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ολοένα και περισσότερο φθίνοντος αριθμού γεννήσεων, αλλά και να βοηθήσουν στη διατήρηση και ουσιαστικότερη εμπέδωση του δικαιώματος των γυναικών στις ενημερωμένες επιλογές που έχουν”.

απε

You may also like

artpointview.gr @ 2024