ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ: ομαδική έκθεση «Ρινόκερος» της εικαστικής ομάδας 13ο Φ, εμπνευσμένη από τον Ιονέσκο.

Καλή χρονιά με υγεία και αφθονία!

Ας αγκαλιάσουμε τις νέες ευκαιρίες που φέρνει το 2024, το πάθος να διασχίσουμε αχαρτογράφητα μονοπάτια και τη δέσμευση να κάνουμε τις αποφάσεις μας πραγματικότητα!

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με την ομαδική έκθεση «Ρινόκερος» της εικαστικής ομάδας 13ο Φ, εμπνευσμένη από τον Ιονέσκο.

Εγκαίνια Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 17:00-22:00

Διάρκεια 11 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2024

Ξεφυλλίστε τον κατάλογο της έκθεσης εδώ!

 

Οι καλλιτέχνες της ομάδας 13ο Φ συναντώνται για να μας παρουσιάσουν ο καθένας με τον δικό του δημιουργικό τρόπο τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας τα οποία παραμένουν αναλοίωτα μέσα στους αιώνες. Ο Ρινόκερος βρίσκεται μέσα μας σε κατάσταση ύπνωσης και απειλεί να ξυπνήσει σε μία κοινωνία της μαζοποίησης και της μη ανοχής στο διαφορετικό και στην οποία ο ατομισμός θεωρείται αρετή ενώ η συναισθηματική εμπλοκή, η λογική και η ελευθερία αδυναμίες

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, Δήμος Κηπουρός, Τίνα Κόντογλη, Κωνσταντίνος Κούρτης, Θωμάς Μακινατζής, Αναστασία Μίχα, Ζαχαρίας Πολυχρονάκης, Έλενα Προβατά.Την έκθεση προλογίζει ο Ιστορικός Τέχνης Νίκος Πεγιούδης ο οποίος αναφέρει σχετικά: «Οχτώ σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από τον Ρινόκερο και παρουσιάζουν έργα που αναδεικνύουν τόσο τη διαχρονικότητα όσο και την επικαιρότητα του έργου. Δουλεύοντας διαφορετικά μέσα, χαρτογραφούν την καθημερινή μάχη για την διατήρηση της ταυτότητας, τον αυτοκαθορισμό και την ανοχή του διαφορετικού σ’ έναν κόσμο κυριαρχούμενο από ρινόκερους.» Ενώ συμπληρώνει πολύ εύστοχα ότι «Ο Ρινόκερος του Ευγένιου Ιονέσκο, έργο γραμμένο στα τέλη του 1958 ανήκει πλέον στον Δυτικό κανόνα. 65 χρόνια μετά την συγγραφή του παραμένει επίκαιρο χάρη στον βαθιά αντικομφορμιστικό του χαρακτήρα.