Οι άμβωνες προωθούν τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι ευαγγελικοί πάστορες, που υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας τεράστιος λόγος που οι εκλογές της Δευτέρας το βράδυ στην Αϊόβα έχουν μετατραπεί σε αγώνα για τη δεύτερη θέση μετά τον πρώην πρόεδρο.

Γιατί έχει σημασία: Δεν αγκαλιάζουν τον Τραμπ μόνο επειδή διόρισε τρεις δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που συνέβαλαν στην ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade. Πολλοί από αυτούς μοιράζονται -και κηρύττουν- την αποκαλυπτική του άποψη για την πολιτική των ΗΠΑ, αναφέρει η Sophia Cai του Axios.

Το ποίμνιο του Τραμπ περιλαμβάνει πάστορες του MAGA, οι οποίοι, σε ομιλίες και podcasts, ρίχνουν τους Δημοκρατικούς ως δαιμονικούς, προωθούν τον χριστιανικό εθνικισμό και προβάλλουν τον Τραμπ ως εκλεκτό του Θεού για να σώσει τη χριστιανοσύνη.

Πολλοί απηχούν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 ήταν κλεμμένες.
Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο Joel Tenney, ένας 27χρονος από το Iowan, γνωστός κυρίως για το έργο του υπέρ των Αρμενίων.

“Δεν μπορείς να είσαι χριστιανός και να ψηφίζεις έναν Δημοκρατικό”, δήλωσε στο Axios ο Tenney, ο οποίος μίλησε σε πρόσφατη συγκέντρωση του Τραμπ στο Coralville της Αϊόβα.
Στην ομάδα των θρησκευτικών ηγετών του Τραμπ περιλαμβάνεται και ο πρώην υπουργός HUD Μπεν Κάρσον, ο οποίος έχει υποστηρίξει τον Τραμπ στην Αϊόβα.

Σε μια κατάμεστη Grace Family Church στο Ντάβενπορτ το βράδυ της Τετάρτης, ο Κάρσον – ένας Αντβεντιστής της Έβδομης Ημέρας – προσπάθησε να καθησυχάσει όποιον από το πλήθος είχε ενδοιασμούς για τις βωμολοχίες του Τραμπ.

“Θα προτιμούσατε να έχετε κάποιον του οποίου η γλώσσα είναι ίσως λίγο άγρια, αλλά έχει απίστευτα καλές πολιτικές που κάνουν τη ζωή σας καλύτερη”, βροντοφώναξε ο Κάρσον, “ή κάποιον που έχει ασημένια γλώσσα αλλά απαίσια πολιτική;”.

Τι συμβαίνει: Ο Τραμπ έχει ευκολότερο χρόνο να προσεγγίσει τους ευαγγελικούς τώρα απ’ ό,τι στους δύο προηγούμενους εκλογικούς κύκλους, εν μέρει λόγω των αλλαγών στον ευαγγελικό κόσμο, δήλωσε στο Axios ο Τιμ Αλμπέρτα, συγγραφέας του βιβλίου “The Kingdom, the Power, and the Glory”.

“Κάποτε χρειαζόταν τους επώνυμους χριστιανούς συντηρητικούς για να εγγυηθούν γι’ αυτόν”, δήλωσε ο Alberta.

Αλλά χάρη εν μέρει στη ζήτηση για περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “ο Τραμπ επωφελείται σήμερα από ένα αποκεντρωμένο καστ λιγότερο καθιερωμένων, περισσότερο διαδικτυακών επιρροών”.

πηγη