«Μαύρο κοράκι»: Το πρόγραμμα που χάρισε στην Ευαγγελία Πλατανιώτη το χρυσό

Η χορογραφία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη είχε τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας (38.9000) από αυτές που εκτέλεσαν οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν στον τελικό του τεχνικού σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα.

Συγκεντρώνοντας 272.9633 βαθμούς- ξεπερνώντας τη «συγκομιδή» του προκριματικού στον οποίο ήταν και πάλι πρώτη- η 30χρονη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ήταν η τελευταία αθλήτρια που αγωνίστηκε στον τελικό. Όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία της και συνειδητοποίησε πως μόλις είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, η 30χρονη ξέσπασε σε κλάματα

Στις πρώτες δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν έκρυψε πως ήταν πολύ συγκινημένη.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα είναι κάτι μαγικό, είναι κάτι μοναδικό», επεσήμανε. Η 30χρονη εξήγησε πως πέρυσι σκόπευε να αποσυρθεί από το σόλο. Όμως, το γεγονός ότι δεν ανέβηκε στο βάθρο το 2023, την πείσμωσε.

«Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία. Γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα “θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα”», εξήγησε και είπε ένα «τεράστιο» ευχαριστώ στις τέσσερις προπονήτριές της που «ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω»

.

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι το πέμπτο για τα ελληνικά χρώματα στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Όσο για την 30χρονη, αυτή είναι η τρίτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο της διοργάνωσης, καθώς το 2022 στη Βουδαπέστη κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια.