Home Life & Art IΔΡΥΜΑ Β&Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ /Μικρές Γεωγραφίες του Καλού /«Κλειδαρότρυπα… ένας παράδοξος εθελοντής»

IΔΡΥΜΑ Β&Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ /Μικρές Γεωγραφίες του Καλού /«Κλειδαρότρυπα… ένας παράδοξος εθελοντής»

by bot

IΔΡΥΜΑ Β&Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ /Μικρές Γεωγραφίες του Καλού /«Κλειδαρότρυπα… ένας παράδοξος εθελοντής»

Συνομιλώντας με την Εύη Κολιαδήμα, Κοινωνική Λειτουργό και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρο της ΑΜΚΕ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ για την κινητήριο δύναμη της διάσωσης από τον κάδο και της λαμπερής επανάχρησης, για τη συλλογική προσφορά και την ανακυκλούμενη αγάπη  

Με την ιστορικό τέχνης & ανεξάρτητη επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού

ΕΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Πέμπτη συνάντηση: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προηγούμενων κύκλων διαλέξεων με θέμα «Μικρές Γεωγραφίες της Ζωγραφικής» & «Μικρές Γεωγραφίες του Εργαστηρίου» στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη που ασχολήθηκαν με το γεωγραφικό τοπόσημο του δημιουργού ως άξονα αναφοράς στο έργο του και στη συνέχεια με το εργαστήριο ως τόπο κατοικίας και έμπνευσης, περιλαμβάνοντας διεισδυτικές «επισκέψεις» σε  χώρους προσφιλών δημιουργών, συνεχίσαμε την ενδοσκοπική αυτή περιπλάνηση με τις «Μικρές Γεωγραφίες του Εγκλεισμού». Θέτοντας σε συνομιλία με τους παρουσιαζόμενους την παγκόσμια συνθήκη που αναπόφευκτα επηρέασε και επαναπροσδιόρισε τη δουλειά τους και συνομιλώντας μαζί τους για ό,τι άλλαξε και καθόρισε τη δημιουργία ή τις επιλογές τους. Για τη συνθήκη του κατά μόνας και τη σιωπή που σε πολλές περιπτώσεις οδήγησε σε δυναμικές επινοητικές λύσεις και ατομική ή συλλογική δημιουργική εξωστρέφεια.

Την περσινή χρονιά και στο πλαίσιο του πέμπτου κύκλου των καθιερωμένων αυτών αθηναϊκών συναντήσεων, διεισδύοντας και πάλι στα μικρά σύμπαντα αγαπημένων δημιουργών και πνευματικών ανθρώπων, εγκαινιάσαμε τις «Μικρές Γεωγραφίες του Καλού» που συνεχίζονται φέτος. Παρουσιάζοντας οπτικό υλικό από τις αναζητήσεις και τις επιδιώξεις των προσκεκλημένων μας, συνομιλούμε μαζί τους μπροστά στο κοινό για την έμπνευση και για την επιθυμία που τρέπονται σε θετικό πρόσημο και έργο ζωής. Για την περιπέτεια και τη συναρπαστική διαδικασία της ανασύστασης και δημιουργίας εντός του αστικού ιστού ή της ελληνικής υπαίθρου, και, κυρίως, του προσωπικού τους βλέμματος που εντέλει αφορά στο κοινό καλό. Για τη δυνατότητα παραγωγής δημιουργικού ή κοινωνικού έργου υπό δύσκολες συνθήκες αλλά και για τη δυνατότητα διάσωσης, αναστήλωσης, επανάχρησης καλλιτεχνημάτων, αντικειμένων, κτηρίων, τόπων, τοπίων και τεκμηρίων, και την ισχυρή ατομική βούληση που έχει τη δύναμη να μετατρέπει μια δεξαμενή ιδεών σε πράξη και έργο ζωής με πολλούς αποδέκτες. Δημόσιοι χώροι, κτήρια και βιβλιοθήκες, αρχιτεκτονήματα, πολύτιμα αντικείμενα, μικρά μουσεία, συλλογές ή αρχεία που διασώζονται, καταγράφονται και αναδεικνύονται εξαιτίας της βούλησης και της δύναμης κάποιου ή κάποιων, θα συναντηθούν και φέτος στις Μικρές Γεωγραφίες του Καλού. Οι προσκεκλημένοι μας σε αυτό το ανταλλακτήριο ταξίδι, είναι ταυτόχρονα οι συνομιλητές μας και ιδανικοί ξεναγοί της κάθε συνάντησης.

Στην πέμπτη και τελευταία συνάντηση του έκτου κύκλου των Μικρών Γεωγραφιών, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Μαριέττα Πεπελάση, τον Νίκο Βατόπουλο, τον Γιώργο Τζάνερη και τον Αντώνιο Αλακιώτη, καλεσμένη μας η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ» Εύη Κολιαδήμα.    

Έχοντας ξεκινήσει ενστικτωδώς και αυτοσχεδιαστικά, με σκοπό διαφορετικές εθελοντικές δράσεις μικρής κλίμακας να συνδράμουν σταδιακά ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες, συναντώμενες σε ολοένα και μεγαλύτερη κλίμακα και ορατό πεδίο, η Εύη Κολιαδήμα, Κοινωνική Λειτουργός και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, με σύνθημα την αγάπη, την εθελοντική εργασία και τη συλλογική προσφορά, ίδρυσε πριν λίγα χρόνια την ΑΜΚΕ «ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ», επιτυγχάνοντας γοργά την αναγνωρισιμότητα, δίνοντας εργασία σε συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ατόμων και κατορθώνοντας αποτελέσματα θεαματικά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Με κάθε της δράση, η ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ, υπογραμμίζει την κινητήριο δύναμη της διάσωσης από τον κάδο και της λαμπερής επανάχρησης, τη σημασία της συλλογικής προσφοράς και της ανακυκλούμενης αγάπης.  Μέσω της ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑΣ, άχρηστα για τους κατόχους τους αντικείμενα, δωρίζονται σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη ή αγοράζονται από κάποιους που τα επιθυμούν, προκειμένου τα αντίστοιχα είδη ή χρήματα που συγκεντρώνονται να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες. Ένα διαρκώς διογκούμενο δίκτυο οικογενειών και σχολικών ή άλλων δομών σε ολόκληρη την Ελλάδα, επωφελείται καθημερινά από αυτήν την κύκλια διαδικασία.

Με αφορμή την επερχόμενη συνάντηση στις 23.2.2024, η ίδια σημειώνει:

«Κάποτε, όλοι σαν παιδιά κρατήσαμε τα χέρια των γονιών μας για να περάσουμε απέναντι… στο δρόμο, στο όνειρο, στο δάκρυ, στην αγάπη, στον αγώνα για τη ζωή.
Έτσι απλά εξακολουθώ να περπατώ κι εγώ, επιχειρώντας να αντισταθώ σε ό,τι πονάει και μικραίνει τον κόσμο μας… Οι τοξικοί άνθρωποι μας δημιουργούν σοβαρές ψυχικές & σωματικές βλάβες. Οι τρυφεροί άνθρωποι που δίνουν αγάπη και που προσφέρουν, δουλεύοντας συλλογικά, είναι αυτοί που μαζί τους διαλέγουμε να συμπορευτούμε, θα είναι για πάντα οι συνομιλητές της ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑΣ».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια από τις 18:00 έως τις 19.30 και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή.

Κάθε συνάντηση έχει αυτοτελή θεματική, ενώ δεν είναι απαραίτητη η  παρακολούθηση όλων των συναντήσεων.

 

Συνιστάται θερμά η προκράτηση θέσης.

Ημερομηνίες διαλέξεων:

Παρασκευή 26/01/2024 & 2, 9, 16, 23/02/2023

Κύκλος 5 διαλέξεων: 40€, 20€

Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€

Ώρα: 18.00 – 20.00

Πληροφορίες: 210 3611206, www.thf.gr

ΙΔΡΥΜΑ Β&Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1

106 71 Αθήνα

You may also like

artpointview.gr @ 2024