Όψεις: Η ποιητική συλλογή που θέλει να μιλήσει στην καρδιά σου

 

Η ποιητική συλλογή ΟΨΕΙΣ είναι γραμμένη από μια νέα γυναίκα, η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να καταγράψει τα βιώματα της, τις σκέψεις της, τις δυσκολίες της ζωής της και όλα αυτά που την έκαναν δυνατή απλά και μόνο για να τα αφήσει παρακαταθήκη στον εαυτό της. Ακόμα και τα σκίτσα που βρίσκονται μέσα στο βιβλίο είναι δημιούργημα της συγγραφέως.

Οι στίχοι σε βάζουν σε βαθιές σκέψεις και αναρωτιέσαι μήπως τελικά απευθύνεται σε σένα. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε αφού η συλλογή είναι γραμμένη από μία γυναίκα! Ας πάμε να πάρουμε μια μικρή γεύση και ποιος ξέρει, ίσως να είναι το επόμενο βιβλίο της λίστας σας

Ποια είναι η συγγραφέας

Η Λυδία Τσιτσιπά είναι η συγγραφέας της ποιητικής συλλογής «Όψεις» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ρώμη. Επίσης είναι απόφοιτη του προγράμματος Βυζαντινής Παλαιογραφίας του ΜΙΕΤ.
Σπουδάζει Ψυχολογία, ενώ είναι και συνιδιοκτήτρια του Athens Neurotraining Center και πιστοποιημένη στην εκπαίδευση της νευροανάδρασης.

Η συγγραφέας Λυδία Τσιτσιπά εξηγεί για την ποιητική συλλογή

Γιατί έγραψες το βιβλίο αυτό και τί θες να δώσεις στους αναγνώστες σου;
«Η συλλογή Όψεις είναι μία σωρεία σκέψεων, βιωμάτων και αποδομήσεων, η οποία πρωτίστως απευθυνόταν σε μένα γιατί καθοριζόταν από εμένα. Όταν έγραφα τα πρώτα ποιήματα δεν υπήρχε στο πλάνο η έκδοση τους».

«Στην πορεία άλλαξε αυτό. Το όλο νόημα της έκδοσης των ποιημάτων μου έγκειται στο να μπορεί ο κάθε ένας που θα τα διαβάσει να πάρει ότι επιθυμεί. Να νιώσει ότι επιθυμεί και κυρίως αν και όπως το επιθυμεί. Άπαξ και τα κοινοποίησα, το νόημά των ποιημάτων μου ορίζεται πλέον από τα βιώματα του κάθε αναγνώστη. Ευελπιστώ λοιπόν, εγώ να πλαισιώνω απλώς με τις λέξεις αυτό το όποιο νόημα».

Απόσπασμα από την ποιητική συλλογή

Δαρδάπτει το κρυπτόμενο,

κόλαφος κόλακας προσωπείων

ήτο ερωτύλος.

Φαντάσματα δεδμημένα

του έχειν σιωπηρό στίγμα,

ειλεδανών ήσαν ρημαγμένων

λοιδορία ατέρμονη.

Το νηλεές χαιρετώ ήμαρ

— παραδοχή απευκταία θαρρώ

θαλπωρή λόγων κενών.

Τι κι αν ο έκδοτος Πάρσιφαλ εμέ τυμβοχοεί;

Ωσάν ανίδεο στο επιθυμείν πέτρωμα

βλέμμα κακοποιημένο,

εμέ χάραξε.

Η ποιητική συλλογή «Όψεις» είναι διαθέσιμη στα:

Cover CreditsΠέγκυ Δαδάκη

ΠΗΓΗ