Γάζα: Τουλάχιστον 104 νεκροί από ισραηλινά πυρά σε χώρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας

 

Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα δήλωσαν σήμερα ότι τα ισραηλινά πυρά κατά ανθρώπων που περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στην Πόλη της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα 104 Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους και 280 να τραυματιστούν, με ένα νοσοκομείο να δηλώνει ότι παρέλαβε 10 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το Al Jazeera Arabic πρόβαλε βίντεο με πλάνα που δείχνουν τι έγινε αμέσως μόλις έπεσαν τα ισραηλινά πυρά. Στο σημείο επικράτησε πανικός, ενώ στο βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί αλλά και οι φωνές από τον κόσμο που βρίσκονταν στο σημείο. Πάντως το Τελ Αβίβ αρνείται ότι βομβάρδισε το σημείο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 760. «Ο απολογισμός του μακελειού στην οδό αλ-Ρασίντ (όπου γινόταν η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πόλη της Γάζας) αυξάνεται πλέον σε 104 νεκρούς και 760 τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζα Ασράφ αλ-Κούντρα, αναθεωρώντας προς τα επάνω τον αρχικό απολογισμό νοσοκομείου που έκανε λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς.