Home Τριτη Ματια Οι πειρασμοί μιας influencer: Πώς άλλαξε γνώμη για το shopping αφού μείωσε...

Οι πειρασμοί μιας influencer: Πώς άλλαξε γνώμη για το shopping αφού μείωσε τον μισθό της

Οι πειρασμοί μιας influencer: Πώς άλλαξε γνώμη για το shopping αφού μείωσε τον μισθό της

Η Χάνα Γουίλιαμς, παρότι διευθύνει μια επιχείρηση αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, επέλεξε να μειώσει τον μισθό της

 

Η 27χρονη δημιουργός της «σειράς» “Salary Transparent Street” που προβάλλεται στο TikTokΧάνα Γουίλιαμς, ρωτάει ανθρώπους πόσα χρήματα βγάζουν και λέει ότι η ίδια έχει «μειώσει τον μισθό της» από τότε που ξεκίνησε την επιχείρησή της, δουλεύοντας full time.

Η Γουίλιαμς έπαιρνε 115.000 δολάρια ως αναλύτρια δεδομένων πριν παραιτηθεί από τη δουλειά της το 2022 για να διευθύνει το νέο της κανάλι ως εργασία πλήρους απασχόλησης. Μέχρι το τέλος του έτους, κέρδιζε περίπου 150.000 δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Η επιχείρησή της απογειώθηκε και μέχρι το 2023 ανέβασε τον μισθό της στα 200.000 δολάρια. Ωστόσο, αφού άκουσε ότι ορισμένοι επικεφαλείς εμπορικών σημάτων περικόπτουν τους μισθούς τους για να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό, η Γουίλιαμς αποφάσισε στα μέσα του 2023 να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και να μειώσει τον μισθό της στα 125.000 δολάρια ετησίως.

«Ήταν μια πρόκληση το να αντισταθώ στον πληθωρισμό με αυτές τις μισθολογικές προσαρμογές», λέει η Γουίλιαμς, «ειδικά από τη στιγμή που ξοδεύω τόσο πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βλέπω συνεχώς διαφημίσεις. Είναι πραγματικά δύσκολο».

Όμως, η σταρ του TikTok λέει ότι έχει δύο βασικές στρατηγικές για να πετυχαίνει κάθε μέρα τους στόχους της:

Περιμένει 24 ώρες

Κάθε φορά που η Γουίλιαμς μπαίνει στον πειρασμό να αγοράσει κάτι που είναι απλά μια επιθυμία της και δεν καλύπτει μια πραγματική της ανάγκη, θα περιμένει 24 ώρες πριν πάρει την απόφαση να το αγοράσει.

Είναι ένα κρίσιμο βήμα όταν εργάζεται ή κάνει scrolling στο Instagram και πέφτει σε μια διαφήμιση για κάτι δελεαστικό, όπως ένα καινούργιο πουλόβερ 60 δολαρίων.

«Σχεδόν κάθε φορά που έχω συγκρατήσει τον εαυτό μου να περιμένω ως την επόμενη μέρα, έχω ξεχάσει εντελώς αυτό που ήθελα να αγοράσω», λέει. «Η ζωή μου δεν θα αλλάξει αν δεν πάρω το πουλόβερ, αλλά τη στιγμή που το βλέπω, η επιθυμία γι’ αυτό μπορεί να με πείσει ότι το χρειάζομαι, ενώ δεν το χρειάζομαι».

Αν εξακολουθεί να σκέφτεται ένα αντικείμενο μετά την 24ωρη περίοδο αναμονής, η Γουίλιαμς λέει ότι το αγοράζει μόνο αν μπορεί να σκεφτεί «τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που το προϊόν θα χρησιμοποιηθεί ή θα φορεθεί». Η άσκηση αυτή τη βοηθά να βεβαιωθεί «πρόκειται για κάτι που είναι ιδιαίτερο και έχει νόημα» για εκείνη.

Υπολογίζει τις ώρες εργασίας της

Έπειτα, υπάρχουν και οι μεγαλύτερες αγορές που «κολλάνε» στο μυαλό της, «γιατί μερικές φορές, ξέρετε, ξεφεύγω και σκέφτομαι ότι μπορώ να αντέξω οικονομικά μια τσάντα Prada».

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Γουίλιαμς αναλύει το κόστος μιας μεγάλης αγοράς με βάση το πόσες ώρες θα πρέπει να δουλέψει για να το αντέξει οικονομικά. «Αυτός ο τρόπος σκέψης με έχει βοηθήσει να δω το shοpping με άλλο μάτι», λέει.

«Όταν σκέφτομαι το πόσο πρέπει να δουλέψω για να αγοράσω κάτι που επιθυμώ, πολλές φορές βλέπω πως ο χρόνος που αφιερώνω δεν αξίζει για την τιμή που πρέπει να πληρώσω», προσθέτει. «Έτσι, μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν η αγορά που επιθυμεί να κάνει αξίζει πραγματικά ή όχι, ανάλογα και με τον προϋπολογισμό του».

ΠΗΓΗ