Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας crossover και μυθιστορημάτων για εφήβους και νέους

Νέος κύκλος συναντήσεων 2024

Οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας crossover και μυθιστορημάτων για εφήβους και νέους, ένα βιβλιοφιλικό ραντεβού για ενήλικες αναγνώστες.

Τον σχεδιασμό και συντονισμό έχει ο Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας και κριτικός με σημαντικό έργο στη λογοτεχνία crossover.

3η συνάντηση
Κοσμοναύτης
του Σπύρου Γιαννακόπουλου

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 | 19:00-20:30

imageΛίγα λόγια για το βιβλίο Κοσμοναύτης

Ο Κοσμοναύτης ΔΕΝ είναι ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Είναι ένα βιβλίο ΓΙΑ την επιστημονική φαντασία. Είναι μία ωδή σε αυτό το υπέροχο είδος, ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης με φόντο τα βιβλία της Λε Γκεν, του Ασίμοφ, του Φίλιπ Κ. Ντικ, αλλά και τα κόμικς του Moebius και του Bilal, το έπος του Τζορτζ Λούκας, τα έργα των μεγάλων δημιουργών sci-fi.
Παράλληλα, είναι ένα βιβλίο για την απόλαυση της ανάγνωσης, την αγωνία της συγγραφής και το άγχος της έκθεσης. Και τελικά ένα βιβλίο για τη χαρά του να βρίσκεσαι εκεί όπου ανήκεις και να κάνεις αυτό που αγαπάς.
Ένας νέος αναζητά τη θέση του στην Αθήνα. Βαλτωμένος στην πρωινή δουλειά γραφείου, η μόνη του συγκίνηση είναι η μανιώδης ανάγνωση sci-fi βιβλίων. Όταν ξεκινάει το Κοσμοδρόμιο, περιοδικό επιστημονικής φαντασίας και όχι μόνο, τον οδηγεί στη μεγάλη περιπέτεια της ζωής του.
Ο Κοσμοναύτης έχει μυστήριο, χιούμορ, περιπλάνηση, νέες φιλίες, έρωτες… και μπορεί να έχει και εξωγήινους.

Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα εδώ
ή στα ekdiloseis@patakis.gr | 210.3650024
Τα μυθιστορήματα crossover
είναι εκείνα τα σύγχρονα λογοτεχνικά έργα στα οποία το κεντρικό πρόσωπο είναι άτομο που διανύει την εφηβεία του, δηλαδή άτομο το οποίο αναζητά την ταυτότητά του μέσα σε έναν έντονα μεταβαλλόμενο εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο. Γραμμένα με όλες τις απαιτητικές όσο και σύγχρονες προδιαγραφές μιας μυθιστορηματικής αφήγησης, προσφέρουν την ευκαιρία στους κάθε ηλικίας αναγνώστες τους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να αναζητήσουν –
ή και να επανατοποθετήσουν– τη δική τους ταυτότητα.Βασικός στόχος
της «Λέσχης Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων crossover» των Εκδόσεων Πατάκη είναι να γνωρίσουν τα μέλη της ενδιαφέροντα λογοτεχνικά έργα αυτής της κατηγορίας, τα οποία και θα διευρύνουν τα λογοτεχνικά ενδιαφέροντα των ενηλίκων, αλλά και θα προσφέρουν έναν ουσιαστικό και ευαίσθητο τρόπο γεφύρωσης του χάσματος των γενεών.Βασικές πληροφορίες
>Οι συναντήσεις απευθύνονται σε ενήλικα άτομα.
> Η συμμετοχή στη λέσχη είναι δωρεάν.
> Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας ZOOM και οι
συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον σχετικό σύνδεσμο με τη δήλωση συμμετοχής τους.
> Καλό (αν και όχι αναγκαίο) είναι οι συμμετέχοντες να έχουν διαβάσει το έργο που θα συζητηθεί.