Η Κέιτ απολογήθηκε για την, όπως λένε οι ειδικοί, επεξεργασμένη φωτογραφία της

Μια φωτογραφία που εκδόθηκε την Κυριακή από το παλάτι του Κένσινγκτον, στην οποία η πριγκίπισσα Κέιτ φαίνεται να χαμογελάει δίπλα στα παιδιά της, υποτίθεται ότι θα κατέστειλε την περιέργεια του κοινού και τις φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στροβιλίζονται γύρω από την ευεξία της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Όμως λεπτομέρειες στην οικογενειακή φωτογραφία, όπως ο καρπός της κόρης της Κέιτ, πριγκίπισσας Σάρλοτ, που φαίνεται να μην είναι ευθυγραμμισμένος με την ζακέτα της,  τροφοδότησαν νέο δράμα και νέες θεωρίες γύρω από αυτό.

Τέσσερα διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία έχουν πλέον αποσύρει τη φωτογραφία, επικαλούμενα ανησυχία για “χειραγώγηση”. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζήτησε συγγνώμη για τυχόν σύγχυση, λέγοντας ότι “περιστασιακά πειραματίζεται με την επεξεργασία”.

Η πλαστογράφηση ολόκληρης της φωτογραφίας, γράφει η βασιλική ανταποκρίτρια Daniela Relph, θα ήταν μια “στρατηγική πολύ υψηλού ρίσκου” από την ομάδα του παλατιού του Κένσινγκτον. Αλλά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, όταν οι ψεύτικες εικόνες μπορούν εύκολα να γίνουν πιστευτές και οι πραγματικές εικόνες εύκολα να αμφισβητηθούν, φαίνεται ότι κάποια υπερβολικά ενθουσιώδης επεξεργασία της φωτογραφίας έχει πράγματι εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη γνησιότητά της.