Μπάιντεν: φοροαπαλλαγές για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και αύξηση φόρων για τους πολύ πλούσιους

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο προϋπολογισμός του οποίου θα δημοσιευθεί αργότερα σήμερα, προτείνει φοροαπαλλαγές για τις οικογένειες και  αναμένεται να πιέσει για αυξήσεις φόρων για τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Γιατί έχει σημασία: Ο Μπάιντερν θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη δυναμική προωθώντας πολιτικές που διαφέρουν έντονα από εκείνες των Ρεπουμπλικανών, αναφέρει ο Hans Nichols του Axios.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Μπάιντεν, οι γονείς θα τύχουν αυξημένης έκπτωσης φόρου για τα παιδιά, μειώνοντας τους φόρους κατά 2.600 δολάρια – μέσος όρος – για 39 εκατομμύρια οικογένειες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.

Ο Μπάιντεν καλεί το Κογκρέσο να εφαρμόσει το ανώτατο όριο των 2.000 δολαρίων για το κόστος των φαρμάκων και την ινσουλίνη των 35 δολαρίων σε όλους, όχι μόνο στους ασφαλισμένους του Medicare.

Οι εταιρικοί φόροι θα αυξηθούν. Οι δισεκατομμυριούχοι θα επιβαρύνονταν με ελάχιστο φόρο 25%.

🔭 Zoom out: Η εκστρατεία του Μπάιντεν θα καλύψει τους τηλεοπτικούς δέκτες με διαφημίσεις αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων – συμπεριλαμβανομένου ενός σποτ στο οποίο ο Μπάιντεν λέει: “Κοιτάξτε, δεν είμαι νέος. Αυτό δεν είναι μυστικό. Αλλά εδώ είναι το θέμα: καταλαβαίνω πώς να κάνω πράγματα για τον αμερικανικό λαό”.

axios