Η Μπίλι Άιλις έσπασε ένα ρεκόρ με τη βράβευσή της τη βραδιά των Όσκαρ.

Η 22χρονη τραγουδοποιός είναι πλέον ο νεότερος άνθρωπος στην ιστορία που έχει κερδίσει 2 Όσκαρ, καθώς μαζί με τον 26χρονο αδελφό και συνεργάτη της, Φινέας Ο’ Κόνελ, κέρδισαν το δεύτερο Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού κατά τη διάρκεια της τελετής το βράδυ της Κυριακής.

Το δίδυμο κέρδισε για το γράψιμο του «What Was I Made For?», του τραγουδιού που ανήκει στο soundtrack της «Barbie» που κέρδισε επίσης το βραβείο του Τραγουδιού της Χρονιάς στα Grammy νωρίτερα φέτος. Τα δύο αδέλφια είχαν προηγουμένως κερδίσει το Όσκαρ στην ίδια κατηγορία για τη δουλειά τους στο ομώνυμο τραγούδι της ταινίας «No Time to Die» του Τζέιμς Μποντ του 2021.

Με την τελευταία τους νίκη, η Άιλις και ο Ο’ Κόνελ κατέρριψαν ένα μακροχρόνιο ρεκόρ που κατείχε η Λουίζ Ράινερ, η οποία κέρδισε δύο συνεχόμενα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1937 και το 1938 για τις ταινίες «The Great Zigfield» και «The Good Earth», το δεύτερο βραβείο κέρδισε σε ηλικία 28 ετών.

«Είδα έναν εφιάλτη γι’ αυτό χθες το βράδυ», δήλωσε η Άιλις στη σκηνή των Όσκαρ 2024, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τις παρουσιάστριες (και συμπρωταγωνίστριες στο «Wicked») Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε στο Dolby Theatre.

Και συνέχισε: «Ευχαριστώ πολύ την Ακαδημία. Απλά δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε αυτό, δεν το περίμενα αυτό. Νιώθω τόσο απίστευτα τυχερή και τιμημένη. Ευχαριστώ την Γκρέτα [Γκέργουιγκ]…. Σας ευχαριστώ, σας αγαπώ γι’ αυτό, είμαι ευγνώμων για αυτό το τραγούδι και αυτή την ταινία και τον τρόπο που με έκανε να νιώσω. Αυτό απευθύνεται σε όλους όσους επηρεάστηκαν από την ταινία και το πόσο απίστευτη είναι».

Eπίσης, όπως είθισται για τους υποψήφιους μουσικούς καλλιτέχνες, τα αδέλφια ερμήνευσαν το κομμάτι τους κατά τη διάρκεια της τελετής.

Billie Eilish, FINNEAS - What Was I Made For? (Live From The Oscars 2024)

Φωτογραφία: EPA